U-laget vände och vann

IFK Malmös U-lag hamnade i 0-1-underläge i första halvlek. Men efter två snabba mål av Paul Havn kunde "di gule" ändå vinna matchen i reservlagsserien division 1 Södra mot Oxie IF med 3-1.

Mikael Svensson, tränare för IFK Malmös U-lag:

Vi gjorde en dålig första halvlek, då Oxie hela tiden var först på bollen och vann de flesta närkamperna. De hade många äldre och rutinerade spelare och var på så sätt betydligt mer fysiskt starka än vårt unga lag.

Det är starkt av oss att vända och vinna matchen. Som helhet gjorde vi också en bra andra halvlek. Matchen var tuff och jämn, liksom alla andra matcher i den här serien. Det är faktiskt bara bra lag vi möter.

Våra tre mål föregicks av tre kyliga och kvalificerade avslut av Paul Havn (två mål) och Blerim Mullici (ett mål). Förutom det så ska i första hand Adnan Zukancic ha beröm, efter att ha stått för ett flertal kvalificerade räddningar.

Valon Muslijaj och Tobias Kristensson angav tonen i den andra halvleken, då de började vinna närkamperna. Efter vilan var det även stundtals bra spel av mittfältarna Haris Xhemajli och Ali Jasim.

Oxie IF – IFK Malmö 1-3 (1-0)

Arena: Oxie IP
Domare: Trausti Kristjansson, Malmö, Dimce Karanfilovski, Malmö, Andreas Stenshammer, Malmö
Mål: 1-1 (47) Paul Havn, 1-2 (60) Paul Havn, 1-3 (90) Blerim Mullici
Varningar: Tobias Kristensson (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Adnan Zukancic

Pontus Andersson
Lennie Sjöström
Valon Muslijaj
Lirim Sali

Ali Jasim
Tobias Kristensson
Haris Xhemajli
Blerim Mullici

Paul Havn
Nana Piesie

Avbytare

Eboy Senghore (Blerim Mullici 25)
Edgardo Menjivar (Nana Piesie 75)
Darjan Maletic
Robert Salih
Abdul Semwanga-Nyende (målvakt)