Träningskollen måndag

Ifkmalmo.com presenterar stolt träningskollen. Möjligheten för alla läsare att hemifrån följa vad som händer på träningarna. Ambitionen är att rapportera från de flesta passen.

Träning: Fotboll.

Tid och plats: 17:15-18:30 på Malmö Stadion plan 2 (gräs).

Vädret: Sol och 25° C.

Skador/sjukdomar: Högerbacken Anders Jemail besväras ännu av halsont. Tom Henriksen är fortfarande sjukskriven, liksom Fredrik Jönsson, som nu fått lämna sjukhuset och vilar upp sig efter operationerna. Han ska nog kunna jogga lite lätt om två veckor.

Daniel Jovanovic, yngre bror till Zoran, som tar för sig mer och mer i A-laget, är snart spelklar för IFK Malmö. Det var ifjol som han bad om att få lånas ut till MABI, men är nu efter någon månads speluppehåll tillbaka i "di gule". På måndagen tränade han med A-laget.

Anders Grimberg, tränare: Jag måste säga att jag är lyrisk över Daniels sätt att spela fotboll på. Han är född 1988, men jag får nog ta mig en riktig koll på honom redan nu. Det är en exceptionell talang, med en härlig framtid framför sig.

Killarna fick jogga sig varma med Jonas Danielsson i tio minuter. Därefter hade vi en passningsövning, följt av en uppspelsövning. Avslutningsvis blev det spel tre mot tre i enminutsmatcher.