Tremålsförlust för IFK Malmö

När division 1-laget IFK Malmö på torsdagskvällen mötte fjolårets elitseriekollega, Lugi, i Hjärups Sporthall blev det återigen en tremålsförlust. Lugi vann en jämn match med 29-26 efter att haft ledningen i paus med 19-13.

Första halvlek var jämn fram till 9-9 då våra tekniska fel bidrog till att Lugi kunde rycka ifrån till en halvtidsledning med 19-13. Försvarsspelet var inte heller helt lyckat före vilan, framförallt lämnade vi för stora ytor till Kristian Meijer, Lugis bäste, på högerkanten.

Andra halvlek, som alltså vanns med 13-10, var betydligt bättre. Vi fick ner de tekniska felen till en acceptabel nivå, och vårt försvarsspel var minst två klasser bättre än vad det var i första.

Två minuter före slutsignalen var ställningen 27-26 till hemmalaget och vi hade bollen. Men dessvärre nådde vi inte riktigt ända fram, utan Lugi kunde avgöra med två mål i slutskedet av matchen.

Återigen stod målvakterna för godkända insatser, och Per-Henrik Andersson kommer mer och mer in i laget. Milos Milosevic blandar fina ingripanden med mindre bra, men han kommer säkert att bli en tillgång när han lärt känna sina lagkamrater bättre.

Men bäst idag var två Malmögrabbar, nämligen Daniel Hedlund och Daniel Thysell. Hedlund var nästintill hundraprocentig i offensiven. medan Thysell gjorde ett jättejobb i defensiven, samt sex mål från sin position på linjen.

Nästa match spelas på lördag klockan 15:00 mot IFK Trelleborg i Söderslättshallen. Tidigare på dagen kommer laget att ha träning 10:00-12:00. Det blir alltså en heldag, som även innehåller teori och lunch, i Trelleborg.

Hometeam: LUGI HF
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 19-13
Scorefull: 29-26
Arena: Hjärups Sporthall
Crowd: 163
Referee: Krister Andersson, Trelleborg, Per-Ola Björk, Malmö
Goal: –
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Srdjan Djordjevic

Magnus Nilsson
Marius Vargalui
Per-Henrik Andersson
Erik Hagelin
Daniel Hedlund
Mattias Lindkvist
Daniel Thysell
Rickard Roos
Bastian Andersson
Andreas Agerborn
Sebastian Geissler
Milos Milosevic
Awayteam Sub: Daniel Hedlund 7 (2)
Daniel Thysell 6
Milos Milosevic 6 (3)
Bastian Andersson 2
Marius Vargalui 2
Per-Henrik Andersson 2
Erik Hagelin