Bara uppåt för Lund

Höstsäsongen har så här långt varit mycket framgångsrik för bottenkrigande Lunds BK. På tre matcher har man tagit sju poäng och avancerat till en åttonde plats, en poäng före Högaborg under det förhatliga strecket. På söndagen är det gult derby mot IFK Malmö.

Truppen: Marcus Dubré, Ola Svensson – Daniel Ormelius, Johan Friberg, Pontus Jarnlo, Marcus Thulin, Andreas Stridh, Peter Staffansson, Tom Hansson, Henrik Jannborg, Lars-Göran Algerbo, Marcus Winqvist, Mattias Hansson, Tobias Ramstedt, Henrik Danielsson, Andreas Nilsson.

Aktuellt: Knäskadade anfallaren Johannes Blomstrand är den ende som tvingas stå över mot IFK Malmö. Men då han saknats även i de tre tidigare matcherna i höst ska det inte vara något som ställer till problem.

Dan Kanter, tränare i Lunds BK: Vi har fått den starten på hösten som vi hade önskat. Sju poäng får vi vara mer än nöjda med. Det finns dock inga matcher som är likadana så det är bara fortsatt hårt arbete som gäller.

Varje match är av cupkaraktär då lagen slår varandra huller om buller. Det finns ingen riktig struktur i det hela. Så även om det känns skönt för tillfället kan det snabbt vända. Inga poäng är givna och det är i sin tur inga förluster heller.

Det blir således en mycket tuff match mot IFK Malmö imorgon (läs söndag). Lagen kan varandra rätt bra. Av läget i tabellen att döma skulle det bli en rätt så tillknäppt match, men jag hoppas att båda kan spela ut.