Mycket på spel för IFK Malmö

Ni har hört det många gånger förr. Särskilt under fjolårets säsong. På söndagen är det åter dags. En sexpoängsmatch för IFK Malmö. Något annat än seger hemma mot Lunds BK kan bli mycket ödesdigert.

Förlust och "di gule" är kvar på den kvalplats som man befinner sig på efter lördagens resultat. Avståndet till laget ovanför strecket, Karlskrona AIF, är i sådana fall en poäng. Därefter en lucka på tre poäng till Bunkeflo IF och Lunds BK.

Truppen: Abdul Semwanga-Nyende, Mattias Filipanics – Jonas Danielsson, Haris Xhemajli, Martin Alm, Dan Ingvarsson, Jörgen Svensson, Magnus Eriksson, Martin Abrahamsson, Zoran Jovanovic, Anders Jemail, Ali Jasim, Christian Andersson, Marcus Nilsson, Pontus Andersson, Niclas Öberg.

Aktuellt: Efter två helgers halsont är högerbacken Anders Jemail åter i truppen. Huruvida det blir startelvan eller bänken återstår att se. I vanlig ordning lämnar nämligen tränaren Anders Grimberg bara en 16-mannatrupp.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: En sexpoängsmatch i mina ögon, där det är oerhört viktigt att vi inte förlorar. Vi måste vinna helt enkelt, annars blir vi indragna i streckstriden på allvar.

Det blir några justeringar utan att gå in på några detaljer. Försvarsspelet har inte alls sett bra ut under hösten. Sju insläppta på tre matcher är på tok för mycket. Desto bättre offensivt med åtta gjorda mål.

För oss gäller det att inte bara tänka framåt utan även se till att vi har tillräckligt med folk hemma för att försvara oss. Det måste gå att se till båda riktningarna, såväl offensivt som defensivt.