Rejäl revansch för IFK Malmö

Många huvuden var det som hängde i IFK Malmö efter 0-5-förlusten mot Onslunda IF. En förlust som Åkarps IF skulle få sota rejält för. Det blev hela 5-2 efter att "di gule" verkligen imponerat i den andra halvleken.

Christian Påhlsson, tränare i IFK Malmö:

I första halvlek hade vi lite för små marginaler i vårt positionsspel, vilket resulterade i att vi fick ta alldeles för många och onödiga löpningar. De sista 45 minuterna var dock samtliga lagdelar helt felfria, och Åkarps IF tilläts inte att skapa en enda målchans.

Emelie Jansson gjorde före paus sin bästa halvlek i den gula tröjan. En spelare som visade en ojämn formkurva i början av serien. De senaste 6-7 matcherna har dock hållit en mycket jämn och hög nivå, mycket tack vare en hundraprocentig satsning. Hårt arbete ger resultat!

När så Emelie mattades något i andra halvlek klev Theresé Lövqvist fram och visade en härlig spelglädje, samtidigt som Susanne Carlsson var en jätte i försvaret och ordnade även straffen som Pia Lindström mycket behärskat satte strax under vänstra krysset.

Åkarps IF 1 – IFK Malmö 2-5 (2-2)

Arena: Åkarps IP
Domare: Rolf G Hansson, Malmö
Mål: 0-1 (19) Anna Hansson, 1-1 (37) Jessica Månsson, 2-1 (42) Ann Hultman, 2-2 (45) Emelie Jansson, 2-3 (55) Theresé Lövqvist, 2-4 (71) Pia Lindström (straff), 2-5 (73) Carolina Videla
Varningar:

IFK MALMÖ (4-3-3)

Annica Påhlsson

Malin Kjell
Susanne Carlsson
Karin Ceasar
Urszula Striner

Emelie Jansson
Paulina Nyhlén
Carolina Videla

Theresé Lövqvist
Malin Holk
Anna Hansson

Avbytare

Inger Larsson (Malin Holk 29)
Pia Lindström (Emelie Jansson 62)
Marie Järlesäter (Anna Hansson 66)
Malin Strömstedt (målvakt)