Inför Åkarps IF – IFK Malmö

IFK Malmö måste ha fått en tankeställare efter smällen senast mot Onslunda IF. 0-5 och andra raka hemmaförlusten var knappast enligt kalkylerna. Än är dock inte loppet kört. Ny match i division 4 Södra idag söndag borta mot Åkarps IF.

Truppen: Annica Påhlsson, Malin Strömstedt – Marie Järlesäter, Karin Ceasar, Susanne Carlsson, Urszula Striner, Malin Kjell, Carolina Videla, Emelie Jansson, Paulina Nyhlén, Pia Lindström, Theresé Lövqvist, Anna Hansson, Inger Larsson, Malin Holk.

Aktuellt: Det är i vanlig ordning väldigt många bortresta och småskadade. Sarah Frostander, som nyss kommit tillbaka, efter sin förra skada, har fått en smäll på foten. Hon vilar, men är förmodligen tillgänglig igen redan nästan helg.

Camilla Bergström blev ordentligt stämplad mot Onslunda IF. Foten svullnade upp och hon har gått på kryckor under veckan. Med tejpning hade hon nog kunnat spela, men det är bättre att ta det lugnt istället för att riskera något.

Desto mer glädjande är att ljumskskadade Bodil Rochmann är på väg tillbaka. Med lite flyt kan hon snart vara i spel igen. Nya i truppen mot Åkarp är Marie Järlesäter, Malin Kjell, Pia Lindström och Paulina Nyhlén.

Christian Påhlsson, tränare: Vi har jobbat stenhårt hela veckan för att få ordning på försvars- och positionsspelet, hur backarna ska agera gentemot mittfältet och hur de ska vinna bollar tillsammans.

Det känns lite som det är en match där det är vinna eller försvinna som gäller. Förlorar vi idag (läs söndag) har vi definitivt inte i toppstriden att göra. Vinner vi så visar vi att vi har det. Åkarp borta är en mycket svår match.