Femte raka för U-laget

IFK Malmös U-lag såg ut att krossa GIF Nike i reservlagsserien division 1 Södra på måndagen. Redan efter tolv minuter stod det 3-0. Men då slappnade "di gule" av och den totala förnedringen uteblev. Istället fick man nöja sig med 6-4.

Deval Eminovski, assisterande tränare i IFK Malmö:

Av 90 minuter var 70-75 riktigt bra. Det som gjorde att vi tappade idag (läs måndag) var orken, som var för dålig. Killarna klarade inte av en hel match och det gjorde mig förvånad. Egentligen var det inte meningen att vi skulle byta överhuvudtaget.

I den första halvleken spelade vi annars en fantastiskt fin fotboll. 3-0 tidigt i första och sedan 4-0 i paus är lysande siffror. Synd bara att vi inte kunde hålla spelet uppe. Efter 5-0 tappade vi mittfältet totalt.

Haris Xhemajli och Tobias Kristensson hade så långt varit giganterna på det centrala mittfältet, men då orken tröt, samt nonchalansen infann sig, kunde Nike komma igenom och göra fyra alldeles för billiga mål.

Så länge vi spelade som vi hade sagt, klokt och gynnsamt för hela laget, gick det också bra. Det gäller bara att killarna fortsätter så över 90 minuter. Annars blir det lätt som det blev i denna match, en del onödiga mål i baken.

Matchens stora behållning var annars Daniel "Bato" Jovanovic. Jag tror att han spelade fram till alla sex målen. Så länge tryggheten fanns i spelet lyckades han också med det ena konststycket efter det andra.

IFK Malmö – GIF Nike 6-4 (4-0)

Arena: Malmö IP
Domare: Lars Hansson, Malmö, Selman Yalcin, Malmö, Mikael Kulcsar, Malmö
Mål: 1-0 (3) Blerim Mullici, 2-0 (6) Migjen Shaqiri, 3-0 (12) Migjen Shaqiri, 4-0 (35) Blerim Mullici, 5-0 (52) Migjen Shaqiri, 6-1 (62) Blerim Mullici
Varningar: Blerim Mullici, Haris Xhemajli (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Abdul Semwanga-Nyende

Anders Jemail
Pontus Andersson
Lennie Sjöström
Lirim Sali

Ali Jasim
Tobias Kristensson
Haris Xhemajli
Migjen Shaqiri

Blerim Mullici
Daniel Jovanovic

Avbytare

Nana Piesie (Lirim Sali 46)
Eboy Senghore (Haris Xhemajli 83)
Paul Havn (Tobias Kristensson 85)
Marcus Andersson
Adnan Zukancic (målvakt)