Alm bröt foten mot Högaborg

Det såg otäckt ut när IFK Malmö-backen Martin Alm lämnade Harlyckan i söndags. Men att det skulle vara så illa som en fraktur på vänster fot anade ingen. Inte ens Alm själv som nu tvingas se resten av säsongen från läktaren.

– Inte alls roligt, men vad ska man göra? Det är bara at ge järnet för att komma tillbaka. Jag tänker spela fotboll även nästa säsong, var låter jag dock vara osagt, säger Martin Alm till ifkmalmo.com.

Med bara några minuter kvar av gårdagens match mot Högaborgs BK landade Martin Alm olyckligt efter en nickduell. Han trampade snett och foten vek sig. Stukning trodde han själv på, men det var mycket värre.

Han vände och vred sig i plågor i omklädningsrummet. Det gjorde riktigt ont. Spekula-tionerna gick om några veckors konvalescenstid för stukning, men nu blir det alltså sex veckor för ett fotbrott. Något mer spel i år är otänkbart.

– Jag kände det i morse (läs måndag) och fick åka till akuten. Det är en fraktur på vänster fots insida där en benbit har lossnat. När det gäller utsidan har i sin tur ledbandet tänjts ut, berättar Martin Alm.