Oxie sista hindret för IFK Malmö

IFK Malmö är nära att få spela drömfinal i Malmömästerskapet mot Malmö FF. Men först återstår ett hinder i form av division 4-laget Oxie IF som står för motståndet i onsdagens semifinal på Malmö IP.

Startelvan (4-4-2): Abdul Semwanga-Nyende – Ali Jasim, Jörgen Svensson, Jonas Danielsson, Christian Andersson – Dan Ingvarsson, Haris Xhemajli, Marcus Nilsson, Zoran Jovanovic – Daniel Jovanovic, Niclas Öberg. Avbytare: Blerim Mullici, Migjen Shaqiri, Tobias Kristensson, Valon Muslijaj, Adnan Zukancic (målvakt).

Aktuellt: Det blir en bra blandning mellan erfarenhet och talang. En rad spelare avstår spel av olika anledningar. Förutom de skadade kommer vi inte att få se Magnus Eriksson, Martin Abrahamsson och Mattias Filipanics i aktion.

För första gången kommer IFK Malmö-supportrarna att få se talangen Daniel "Bato" Jovanovic i A-laget. Daniel är två år yngre än brodern Zoran, som redan slagit igenom på allvar och också kommer att spela i morgondagens match.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Vi vill verkligen gå till final. Turneringen ligger alldeles utmärkt mitt i veckan och är perfekt istället för ett träningspass. De som inte spelar kommer dock att träna.

Spelarna kommer att gå in stenhårt för att vinna det här. Allt annat är underkänt. Det gäller att hålla vårt organiserade spel och vara kraftfulla över hela banan. Förhoppningsvis får vi också se ett högt tempo och fina prestationer.