Knapp seger för IFK Malmö

Det blev seger för IFK Malmö, men inte så mycket mer i tisdagens träningsmatch mot division 1-konkurrenten Olympic/Viking HK. Segersiffrorna skrevs till knappa 29-28 efter halvtidsledning med 16-13.

Inledningsvis måste vi börja med att klart poängtera att resultatet var i underkant. Vi borde ha vunnit med betydligt större siffror, men så var vi inte heller riktigt fullt manskap under hela matchen. På slutet var det många som spelade på ovana platser.

Trots att vi hade både Magnus Nilsson och Sebastian Geissler borta såg det stundtals väldigt bra ut. Magnus Nilsson vred knäet lite grann på måndagens träning och vi ville inte riskera någonting. Samma sak med Geissler som hade känning av sina ljumskar.

Då dessutom Andreas Agerborn var magsjuk och bara kunde spela en halvlek, samt Tomas Drivstedt fick en smäll på uppvärmningen kan ni förstå att det inte var så himla lätt. Patrik Åswärd fick därmed ta och ersätta Drivstedt.

Som om inte det var nog fick duktige Per-Henrik Andersson utgå med knappa kvarten kvar att spela. Han hade fått en rejäl smäll på hakan och det hade också blivit ett jack av det. Det var bara till att börja sy.

Det var annars en rätt jämn match, där vi mot slutet av första halvlek gjorde ett ryck med tre bollar. Vi kunde ha dödat matchen, men oturligt nog fick vi en utvisning i början av andra, varav de snabbt var ikapp oss igen.

Matchen var också tuff och stundtals ganska så småful. Det mest unika var att Olympic/Vikings Daniel Broman, trots att tillfällen verkligen inte saknades, klarade sig helt utan utvisningar.

Milos Milosevic var ännu en gång bra i den första halvleken, medan han gjorde en blek insats i den andra. Även Erik Hagelin, Daniel Thysell och målvakten Srdjan "Zenga" Djordjevic var enligt undertecknad värda ett extra omnämnande.

Förresten starkt av oss att vi inte vek ner oss när vi blev så kort om folk. Utan istället fortsatte killarna att kämpa matchtiden ut. Sett över hela matchen var vi också det betydligt bättre laget, vilket lovar gott inför seriestarten.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: OLYMPIC/VIKING HK
Awayteam form: –
Scorehalf: 16-13
Scorefull: 29-28
Arena: Baltiska Hallen
Crowd: 37
Referee: Bengt Lundblad, Malmö, Patrik Nilsson, Malmö
Goal: –
Homewarning: Milos Milosevic 2, Daniel Thysell
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: Patrik Åswärd
Srdjan Djordjevic

Marius Vargalui
Per-Henrik Andersson
Erik Hagelin
Daniel Hedlund
Mattias Lindkvist
Daniel Thysell
Rickard Roos
Bastian Andersson
Andreas Agerborn
Milos Milosevic
Jonas Johnsson
Hometeam Sub: Milos Milosevic 7
Erik Hagelin 5
Daniel Hedlund 4 (2)
Daniel Thysell 4
Bastian Andersson 2
Mattias Lindkvist 2
Per-Henrik Andersson 2
Rickard Roos 2
Marius Vargalui
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –