IFK Malmö förlorade fredagens träningsmatch mot H 43 med 24-33. Men vad värre var att nyförvärvet Per-Henrik Andersson råkade ut för en rejäl smäll. Med bara några minuter kvar segade han ihop och tvingades åka akut till sjukhuset.

– Det såg riktigt otäckt ut. Han var alldeles likblek och fick lägga sig på bänken i omklädningsrummet, medan han väntade på ytterligare hjälp, konstaterade en klart skärrad Einar Linno, tränare i IFK Malmö till ifkmalmo.com.

H 43:s Nemanja Milosevic spelade väldigt ojust matchen igenom. Två gånger satte han till lite väl hårt mot IFK:are. Som om det inte var nog med Per-Henrik tvingades även Mattias Lindkvist utgå efter att ryggen låst sig.

Per-Henrik Andersson, ny från Hästö IF, blödde rejält i närheten av höftbenet. Han plåstrades om och fick hjälp in i omklädningsrummet. Där lade han sig på bänken i väntan på ambulansen.

– Svårt att säga vad det är men det kan vara något med just höftbenet. Annars kan det kanske vara mjälten. Hoppas bara det inte är allt för allvarligt, sade IFK-tränaren Einar Linno.

Med hänsyn till skadeläget i IFK Malmö togs också beslutet att ställa in morgondagens match lagen emellan. Det hade inte gett mycket att spela med ett så litet manskap, vilket inte minst märktes de sista fem minuterna i fredagens match.

Visserligen hade IFK Malmö rätt antal spelare på planen, men många på helt ovana positioner. Tre mål i baken för "di gule" blev helt plötsligt nio bollar. 24-33 istället för klart godkända 23-26.

– Vi gjorde en rätt så bra match framförallt defensivt, men sedan rann det iväg på slutet på grund av allt elände. Rena skitsiffrorna även om jag inte bryr mig så mycket om resultatet. Viktigast är att vi är på rätt väg, betonade IFK-tränaren.

Försvarslinjen med i synnerhet Erik Hagelin agerade stabilt matchen igenom. Det var endast H 43:s skyttar som stundtals orsakade problem. Offensivt fanns det en hel del finesser och vassa kombinationer. Men ännu är det en bit kvar till att vara riktigt bra.

Daniel Hedlund blev bästa målskytt med fem mål. Närmast kom sedan Daniel Thysell och nyförvärvet Milos Milosevic med fyra. Annars var det ingen som föll ur ramen i IFK Malmö så här med endast några veckor kvar till seriestarten.

– Det ser bättre och bättre ut. Men vi missade alldeles för många frilägen. Det kan vi definitivt inte göra när serien väl sätter igång, så det är något som vi måste träna på, sade Einar Linno.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: H 43
Awayteam form: –
Scorehalf: 10-15
Scorefull: 24-33
Arena: Kulladals Sporthall
Crowd: 72
Referee: Glenn Frankell, Malmö, Patrik Johansson, Malmö
Goal: –
Homewarning: Milos Milosevic
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: Tomas Drivstedt
Srdjan Djordjevic

Robin Kukec
Marius Vargalui
Per-Henrik Andersson
Erik Hagelin
Daniel Hedlund
Mattias Lindkvist
Daniel Thysell
Andreas Agerborn
Milos Milosevic
Jonas Johnsson
Hometeam Sub: Daniel Hedlund 5 (1)
Daniel Thysell 4
Milos Milosevic 4
Andreas Agerborn 3
Erik Hagelin 3
Marius Vargalui 2
Per-Henrik Andersson 2
Robin Kukec
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –