Omgång 17: Ny seger för IFK Malmö

Ett ynka rätt i förra omgången. Och det på IFK Malmö. Det är så att man skäms. Men undertecknad, redaktör Lindholm, ger inte upp så lätt. Sämre kan det faktiskt knappast gå när vi nu ska försöka tippa omgång 17.

Ska man också försöka sig på någon undanflykt tror jag inte att många hade trott på Laholmsvinst hemma mot serietvåan Mjällby AIF. Ännu mindre på oavgjort mellan MABI och serieledande Ängelholms FF.

Förra omgången var på pappret relativt lättippad. Därför fasar jag lite för denna veckas tips. MABI möter denna gång Mjällby. Malmölaget måste börja plocka treor, samtidigt som MAIF vill hänga kvar i toppen. Jag tror dock i det här fallet på Mjällby.

Lördag 4/9

15:00 Höllvikens GIF – Laholms FK 2
Svenska Spel: 1: 1.85 X: 3.10 2: 2.60

Kommentar: Båda lagen imponerade senast. Höllviken vände och vann med hela 5-1 mot Kristianstads FF, samtidigt som Laholm besegrade Mjällby efter ett mål i slutminuterna. Upplagt för en rysare, där Laholm dock är något bättre och vinner med uddamålet.

Söndag 5/9

16:00 Högaborgs BK – Lunds BK 2
Svenska Spel: 1: 1.85 X: 3.10 2: 2.60

Kommentar: Vinna eller försvinna för ett Högaborgs BK med ständiga skadeproblem. Tränaren Jonas Wirmola har uttalat sig om att det i första hand är en kvalplats som gäller för att på så vis klara sig kvar. Längre tror han inte att klubben når trots att man bara är fyra poäng ifrån Bunkeflo över strecket. Det talar lite om uppgivenhet. Mot formstarka Lund blir det också den fjärde raka förlusten.

16:00 Ängelholms FF – Bunkeflo IF 1
Svenska Spel*: 1: 1.35 X: 3.80 2: 4.10

Kommentar: En match mellan ettan och nian skall egentligen bara kunna sluta på ett sätt. Men så enkel är inte fotbollen. Undertecknad tror dock att ÄFF tar sig samman efter den bleka insatsen senast, där faktiskt MABI låg närmast ett segermål. Det blir vinst mot Bunkeflo, men än med knapp marginal.

17:00 IFK Malmö – Karlskrona AIF 1
Svenska Spel: 1: 1.55 X: 3.40 2: 3.25

Kommentar: "Di gule" spelade långa stunder fin fotboll mot Högaborg. Ett spel som också kröntes med en seger efter ett sent avgörande av Niclas Öberg. Oroar inför matchen mot Karlskrona gör lite småskavanker på en del spelare, samt att backen Martin Alm missar resten av säsongen på grund av ett fotledsbrott. Det ska dock inte hindra "gulingarna" från att ta sin andra raka seger. Karlskrona har ynka två poäng efter uppehållet och tar inga nya på Malmö IP.

17:00 Mjällby AIF – Malmö Anadolu BI 1
Svenska Spel*: 1: 1.25 X: 4.00 2: 5.00

Kommentar: MABI var nära en jätteskräll mot serieledande Ängelholms FF i förra omgången. Det blev dock bara 0-0, sedan man missat en straff i slutskedet av matchen. Lika bra går det dock inte mot Mjällby, som är rejält revanschsugna efter 0-1 borta mot Laholm. Båda lagen har kniven mot strupen, men MAIF förlorar inte två gånger på raken. Blekingarna tar en ganska så klar seger och hakar på Ängelholm i toppen.

Måndag 6/9

19:00 IFK Hässleholm – Kristianstads FF X
Svenska Spel*: 1: 1.85 X: 3.10 2: 2.60

Kommentar: En match av klar derbykaraktär. IFK Hässleholm besegrade ganska enkelt Karlskrona med 3-1, medan Kristianstad helst ska ha glömt sin förra match. Det blev nämligen förlust med hela 1-5 mot Höllviken, trots ledning med 1-0 i halvtid. Trodde i förra veckan att denna match skulle bli Hässleholms första förlust sedan 31 maj. Det är jag inte så säker på längre. Ett oavgjort resultat ligger nog närmast till hands.

FOTNOT. Svenska Spel-oddsen gäller endast spel i deras spelbutik på svenskaspel.se. Tipset heter "Mixen" och man måste tippa minst tre matcher. Man kan således inte tippa hos de vanliga ombuden. Undantag markeras med en asterisk (*).