Öberg avgjorde igen för IFK Malmö

Det krävs så mycket, men ibland ändå så lite. Mot Karlskrona AIF räckte det med att Niclas Öberg sträckte fram foten för att bli hjälte. Matchens enda mål som betydde 1-0 och den andra raka segern för IFK Malmö.

En vinst som tog "di gule" ett stort kliv närmare ett nytt kontrakt. Och närmare bestämt från åttonde till sjätte plats i Supertvåan. Dessutom med bra häng på alla lag utom seriesuveränerna Ängelholms FF och Mjällby AIF.

– Vi är på god väg, men vi har ännu en bit kvar att vandra. Det är aldrig klart förrän det är definitivt. Jag tror vi behöver några poäng till, konstaterade Anders Grimberg, IFK Malmös tränare, till ifkmalmo.com.

Avståndet till Karlskrona AIF på kvalplatsen växte i och med söndagens seger till sex poäng. Och till Högaborg under strecket som "bara" fick oavgjort mot Lund är det nu uppe i sju poäng. Jumbon MABI blir allt mer akterseglade med sina 13 poäng.

Bakom segern låg dock ett spel som det fanns mer av att önska. Uddlöst i avsluten och stundtals låg kvalité i passningsspelet. Bakåt var det i alla fall ganska stabilt. Jörgen Svensson – Jonas Danielsson var hur bra som helst som mittbackar.

– Det var väldigt kul att hålla nollan för en gångs skull. Har inte gjort det sedan i våras då det blev fyra gånger. Men vi har också tränat en hel del försvarsspel i veckan, betonade Anders Grimberg.

Ali Jasim, född 1987, fungerade alldeles utmärkt som ersättare för skadade högerbacken Martin Alm. Det var även han som i högsta grad var delaktig i segermålet i den 74:e minuten. Ett inlägg från höger hittade fram till Niclas Öberg som träffade perfekt med foten.

Det kunde ha blivit mer. Två minuter innan segermålet bytte man nämligen in Blerim Mullici som därmed fick göra debut i division 2-sammanhang. Samtidigt kom Migjen Shaqiri in och det fick extra fart på IFK-offensiven. En chans uppstod genast.

– Hade Migjen bara haft kyla nog hade han spelat fram Blerim. Men läget kom väl för plötsligt eller något. De hann antagligen inte uppfatta det riktigt. Men det kommer fler tillfällen, sade IFK-tränaren.

Extra skönt förresten för Niclas Öberg att få göra målet då han var den stora målsumparen på Västra Mark i våras. Friläge efter friläge fick han, men bollen ville bara inte in. Både för honom och för hela laget.

Men denna gången ville det sig till slut. Även om det länge och väl såg ut att kunna bli mållöst. Ett annat Ali Jasim-inlägg hittade Magnus Eriksson som hade öppet mål, men sköt utanför. Samme Eriksson brände ytterligare något läge.

– När KAIF:s målvakt (Rickard Fransson) började rädda i andra blev jag lite orolig. Jag tänkte om det skulle bli en sådan match igen. Men nu hade vi i alla fall marginalerna på vår sida, förklarade Anders Grimberg.

Det var en match med två ansikten. Första halvlek gick på poäng till Karlskrona, medan IFK Malmö hade den andra. Vilket alltså var tillräckligt för att segern skulle gå till hemmalaget. Faktiskt rättvist då det också var IFK som skapade det mesta och det bästa.

– Vi mötte absolut inget dåligt fotbollslag. Karlskrona var vassare som lag i första då de hade ett högt bolltempo och svåra långbollar. I andra tyckte jag dock att vi var ganska så starka, sade Anders Grimberg.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: KARLSKRONA AIF
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 0-0
Scorefull: 1-0
Arena: Malmö IP
Crowd: 447
Referee: Henrik Hall, Falkenberg, Magnus Vallerius, Falkenberg, Fredrik Lindén, Svedala
Goal: 1-0 (74) Niclas Öberg
Homewarning: Ali Jasim, Marcus Nilsson, Martin Abrahamsson
Home sent of: –
Homempv: Christian Andersson
Awaympv: Marcelo Fazzio Sarvas
Hometeam Squad: Mattias Filipanics

Ali Jasim
Jörgen Svensson
Jonas Danielsson
Christian Andersson

Dan Ingvarsson
Martin Abrahamsson
Marcus Nilsson
Zoran Jovanovic

Niclas Öberg
Magnus Eriksson
Hometeam Sub: Blerim Mullici (Zoran Jovanovic 72)
Migjen Shaqiri (Magnus Eriksson 72)
Daniel Jovanovic
Haris Xhemajli
Abdul Semwanga-Nyende (målvakt)
Awayteam Squad: Rickard Fransson

Daniel Ekstrand
Martin Sevestedt
Jonas Karlsson
Nicklas Andersson

Johan Sandgren
Anders Giselsson
Cristiano Rocha
Marcus Holst

Marcelo Fazzio Sarvas
Fredrik Persson
Awayteam Sub: Joakim Bremgård (Anders Giselsson 80)
David Svensson (Daniel Ekstrand 86)
Jerker Olofsson
Jimmy Jensen
Alexis Mitrovgenis (målvakt)