Menjivar dribblade hem segern åt J-laget

För första gången sedan den 27 maj vann IFK Malmö på söndagen en i match i Juniorallsvenskan Södra Götaland. Efter sex förluster och två oavgjorda mötte man återigen Nosaby IF. Och liksom sist slutade det hela lyckligt, med vinst 4-2.

IFK Malmö fick annars en mardrömsstart på matchen. Två snabba mål inom loppet av bara två minuter gav Nosaby kommandot efter en dryg halvtimme. Ett resultat som "di gule" faktiskt skulle vara nöjda med efter den första halvleken.

"Gulingarna" skapade visst chanser, men då inte försvaret gav den rätta tryggheten bakåt så slarvade man bort den ena möjligheten efter den andra. Nosaby var mycket giftiga i sina omställningar.

Andra halvlek var bara sju minuter gammal när Edgardo Menjivar presenterade sig för publiken genom att reducera till 1-2. Ett mål som blev en viktig injektion för hela laget som började hitta rätt i positionerna.

Mittbacken Hajriz Maloki var på hugget och blott sex minuter senare var kvitteringen ett faktum. Det var dock planens gigant, Edgardo Menjivar, som skulle bli hjälte när han i den 66:e minuten gjorde 3-2.

Han inledde sin dribblingsshow nere vid hörnflaggan. Först tog han en spelare, innan han vid straffområdet dribblade förbi ytterligare två, för att sedan kallt avsluta med att sätta den i målvaktens bortre hörn. En fantastisk prestation av lille "Eddie".

Målet gav ytterligare nerv åt matchen som var hård med många fula efterslängar och tröjdragningar. Juan-José Cruz Jarlhov fick syna det röda kortet för IFK med fem minuter kvar. Och in på stopptid fick även Nosaby en utvisning.

Nosaby kunde mycket väl ha fått in en kvitteringsboll, men tack vare ett hårt arbetande kollektiv var det IFK Malmö som avgick med segern. Det blev också 4-2 sedan Jeton Krasniqi runnit igenom på fem minuters stopptid.

IFK Malmö – Nosaby IF 4-2 (0-2)

Arena: Malmö Stadion, plan 2
Mål: 1-2 (52) Edgardo Menjivar, 2-2 (58) Hajriz Maloki, 3-2 (66) Edgardo Menjivar, 4-2 (90+5) Jeton Krasniqi
Varningar: Armend Kryeziu, Hajriz Maloki, Jeton Krasniqi (IFK)
Utvisningar: Juan-José Cruz Jarlhov (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Nezir Mehmeti

Darjan Maletic
Hajriz Maloki
Cliff Berger
Tawfiq Shams

Jeton Krasniqi
Edgardo Menjivar
Carl Holm
Armend Kryeziu

Ymridin Gashi
Ahmed Abed el Karim

Avbytare

Henry Safi
Juan-José Cruz Jarlhov