Grymt slut för IFK Malmö i J-MM

IFK Malmö får inte chansen att upprepa fjolårets seger i junior-MM. Kvarnby IK visade mest kyla och vann efter stor dramatik semifinalen ute på Rosengårds Södra IP med 5-3 efter straffar.

En mycket tråkig sorti särskilt då det var det "di gule" som låg närmast segern under ordinarie tid. Tvåmålsskytten Paul Havn fick straff med sju minuter kvar, en straff som Kvarnbys målvakt räddade snyggt.

Annars var IFK Malmö länge och väl illa ute i matchen. Redan efter dryga tjugo minuter var ställningen 0-2. Och då intentionerna dessutom saknades i hela första halvlek var det inte mycket som talade för en vändning.

Men Paul Havn ville annat. Inom loppet av två minuter gjorde han både 1-2 och 2-2. Och plötsligt var det IFK som hade kommandot. Några fler mål blev det dock inte. Trots att det var nära åt båda hållen med bland annat två stolpträffar för Kvarnby.

Matchen fick istället avgöras på straffar. Paul Havn tog revansch på sig själv efter missen tidigare i matchen genom att sätta sin. Men till vilken nytta då såväl Migjen Shaqiri, Tobias Kristensson, som Lirim Sali brände sina.

Kvarnby IK – IFK Malmö 5-3 (2-2, 2-0)

Arena: Rosengårds Södra IP
Mål: 2-1 (63) Paul Havn, 2-2 (65) Paul Havn, 4-3 Paul Havn (straff)
Varningar: Darjan Maletic, Edgardo Menjivar, Migjen Shaqiri, Paul Havn (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Abdul Semwanga-Nyende

Darjan Maletic
Hajriz Maloki
Cliff Berger
Lirim Sali

Jeton Krasniqi
Tobias Kristensson
Haris Xhemajli
Paul Havn

Nana Piesie
Migjen Shaqiri

Avbytare

Armend Kryeziu
Carl Holm
Edgardo Menjivar
Tawfiq Shams
Ymridin Gashi