Omgång 18: Rekord av Lindholm

Förra veckan kunde redaktör Lindholm stoltsera med fullt godkända fyra rätt. En klart godkänd notering i en som vanligt svår omgång. Faktum var att Lindholm var oerhört nära att pricka in alla sex matcherna.

Bunkeflos kvittering mot Ängelholm föll sent och Lunds BK lär ha legat närmast segern i bortamötet med Högaborg. Nu blir det lite upp till bevis för undertecknad att slå Lindholms fina resultat från förra veckan. Jag ska göra ett ärligt försök.

Lördag 11/9

15:00 Bunkeflo IF – Mjällby AIF X
Svenska Spel: 1: 2.75 X: 3.20 2: 1.75

Kommentar: Bunkeflos poängkap mot tabellettan Ängelholm imponerar, i synnerhet med tanke på att det skedde på bortaplan. Nu blir det Mjällbys tur att få släppa poäng ifrån sig. Blekingarna slog visserligen MABI med klara 3-0 senast, men har dessförinnan visat sig vara sårbart.

15:00 Laholms FK – IFK Hässleholm 1
Svenska Spel: 1: 2.00 X: 3.00 2: 2.40

Kommentar: Två lag som har överraskat positivt den här säsongen. LFK trivs av hävd på sin nya hemmaarena, Glänningen, och kommer i kraft av den att ta tre nya poäng och därmed passera Hässleholm i tabellen.

16:00 Malmö Anadolu BI – Höllvikens GIF 1
Svenska Spel: 1: 2.25 X: 2.95 2: 2.15

Kommentar: Ett prestigemöte. Inte minst för Kaj Andersson som via Lunds SK gick från MABI till just Höllviken under sommarvilan. Höllviken är ett mycket starkt bortalag. Men nu blir det svårt, MABI är mer eller mindre piskat att vinna. Något inte laget gjort mer än två gånger den här säsongen. Förlorar MABI på nytt lär lagets dagar i division 2 vara räknade.

Söndag 12/9

16:00 Kristianstads FF – IFK Malmö X
Svenska Spel: 1: 2.05 X: 3.00 2: 2.35

Kommentar: Hela 4-0 till IFK i våras. Så enkelt lär det inte bli nu. Delad pott ligger nära till hands. IFK har uppträtt stabilt i de senaste omgångarna där laget tagit poäng i "rätt" matcher. Det är ändå av stor vikt att Anders Grimbergs manskap inte slår sig till ro. "Di gule" har kapacitet för att klara åtminstone en poäng, bortaplan till trots.

17:00 Lunds BK – Ängelholms FF X
Svenska Spel: 1: 2.75 X: 3.20 2: 1.75

Kommentar: Lunds BK vägrar att förlora så här långt in på höstsäsongen. Lundensarnas försvar imponerar starkt, och det lär bli svårt för Jonas Axeldahl och hans lagkamrater att dyrka upp LBK:s täta backlinje. ÄFF kryssar på nytt.

18:00 Karlskrona AIF – Högaborgs BK 1
Svenska Spel: 1: 1.95 X: 3.05 2: 2.45

Kommentar: Ett för bottenstriden oerhört viktigt möte. Högaborg har fortfarande problem med en lång skadelista och saknar självförtroende. Något som KAIF kommer att utnyttja. Det mesta pekar på att Högaborg får börja om i division 3 nästa säsong.

FOTNOT. Svenska Spel-oddsen gäller endast spel i deras spelbutik på svenskaspel.se. Tipset heter "Mixen" och man måste tippa minst tre matcher. Man kan således inte tippa hos de vanliga ombuden. Undantag markeras med en asterisk (*).