U-laget nära poängförlust – "Bato" avgjorde

IFK Malmö var illa ute i tisdagens U-lagsmatch mot Kulladals FF. Underläge med 0-2 och ett spel som var under all kritik. Men "di gule" gav inte upp utan kunde trots det bedrövliga spelet vända och vinna med 4-3 i reservlagsserien division 1 Södra.

Mikael Svensson, tränare för IFK Malmös U-lag:

Kulladal var ett duktigt och väldigt svårspelat lag, samtidigt som vi gjorde en ojämn match. Det var alldeles för mycket upp och ner i kvalité. Avstånden mellan våra lagdelar var också för långa.

Vi kom inte tillräckligt snabbt på försvarssida när motståndarna bröt bollen. Det gäller även att komma snabbare fram och pressa bollhållaren. Och detta under 90 minuter, inte bara under delar av matchen.

Däremot visade vi en mycket stark lagmoral när vi kom tillbaka och vände matchen efter två underlägen, både 0-2 och 2-3, till seger med 4-3. Det avgörande målet kom först när det bara återstod en dryg minut av ordinarie tid.

Extra plus till vänsterbacken Lirim Sali för hela matchen, samt till anfallaren Nana Piesie och målvakten Nezir Mehmeti för deras insatser i den andra halvleken. Daniel "Bato" Jovanovic ska givetvis också ha beröm.

"Bato" kom bort ur matchen emellanåt för att sedan plötsligt blixtra till när det som bäst behövdes, med ett suveränt målpass och två mål. Sista avgörande målet var en magnifik prestation som avslutades rakt upp i krysset!

IFK Malmö – Kulladals FF 4-3 (2-3)

Arena: Malmö IP
Domare: Michel Svensson, Malmö, Nenad Mitrovic, Malmö, Bozo Oparnica, Malmö
Mål: 1-2 (27) Daniel Jovanovic, 2-2 (29) Nana Piesie, 3-3 (52) Nana Piesie, 4-3 (89) Daniel Jovanovic
Varningar: Blerim Mullici (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Adnan Zukancic

Pontus Andersson
Lennie Sjöström
Valon Muslijaj
Lirim Sali

Eboy Senghore
Tobias Kristensson
Haris Xhemajli
Blerim Mullici

Daniel Jovanovic
Nana Piesie

Avbytare

Luan Topalli (Eboy Senghore 46)
Nezir Mehmeti (målvakt, Adnan Zukancic 46)
Tom Henriksen (Blerim Mullici 46)
Jeton Krasniqi (Nana Piesie 76)
Hajriz Maloki