Prestigemöte i MM-finalen

För andra året i rad gör Malmös genom tiderna två bästa fotbollsklubbar på onsdagen upp om MM-titeln. Det handlar givetvis om ett möte mellan blått och gult, Malmö FF och IFK Malmö. Och det är IFK som jagar revansch efter att ha förlorat med 2-3 ifjol.

Startelvan (4-4-2): Abdul Semwanga-Nyende – Ali Jasim, Jörgen Svensson, Jonas Danielsson, Christian Andersson – Dan Ingvarsson, Martin Abrahamsson, Marcus Nilsson, Zoran Jovanovic – Niclas Öberg, Migjen Shaqiri. Avbytare: Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Haris Xhemajli, Pontus Andersson, Valon Muslijaj, Tobias Kristensson (17:e man).

Aktuellt: Mattias Filipanics och Magnus Eriksson står frivilligt över MM-finalen. Som väntat kommer Abdul Semwanga-Nyende att vakta målet, medan Migjen Shaqiri tar Magnus Erikssons plats på topp bredvid Niclas Öberg.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Vi brukar ha tuffa träningspass de onsdagarna som vi tränar. Då det ligger rätt i tiden har vi därför också tagit beslutet att ställa upp med ett rent A-lag i finalen.

De kommer alla gånger med sitt Tipselit. Tufft då det är välutbildade spelare det handlar om. Man kan säga att det blir som en vanlig match och det är bara att jobba på precis som vi brukar. Vi ska göra allt för att vinna det här.