Omgång 19: Tillbaka i gamla synder

Så var man då tillbaka i gamla synder. Ett ynka rätt förra veckan, tack MABI. I övrigt var det således "ålamörker". Å andra sidan har man slutat förvåna sig när det gäller division 2 Södra Götaland. Lagen slår varandra huller om buller.

Mest glädjande för stunden är det att IFK Malmö fortsätter sitt segertåg. Trepoängaren i Kristianstad gav Grimberg & Co andrum inför upploppsrakan. Ett annat gult lag, Lunds BK, är också oerhört formstarkt för tillfället.

Vad topplagen, Ängelholms FF och Mjällby AIF, beträffar möts de i en "seriefinal" uppe på idylliska Strandvallen i helgen. Skulle den matchen sluta oavgjord och IFK Hässleholm samtidigt vinna kan "göingarna" bli en het utmanare om kvalplatsen till Superettan.

Lördag 18/9

15:00 Höllvikens GIF – Bunkeflo IF X
Svenska Spel: 1: 2.00 X: 3.00 2: 2.40

Kommentar: Bunkeflo har spelat stabilt på sistone. Även om laget föll mot Höllviken hemma tidigare i våras blir det poäng nere på Näset. BIF är formstarkare för dagen och får gälla som knapp favorit, men mer än till ett kryss leder det inte.

15:00 IFK Hässleholm – Malmö Anadolu BI 1
Svenska Spel: 1: 1.45 X: 3.55 2: 3.60

Kommentar: Bör vara kupongens säkraste tecken. Hässleholm är den här säsongens stora överraskning i Södertvåan och har arom på kvalbiljetten. Den här "straffsparken" lär inte Hässleholm missa, även om MABI kommer att sälja sig dyrt.

Söndag 19/9

15:00 Högaborgs BK – Kristianstads FF 1
Svenska Spel: 1: 2.05 X: 3.00 2: 2.35

Kommentar: Kristianstad söker intensivt efter formen. Högaborg får i händelse av seger kontakt med just Kristianstad och vinner den här oerhört viktiga drabbning i kraft av hemmaplan.

16:00 IFK Malmö – Laholms FK 1
Svenska Spel: 1: 1.75 X: 3.20 2: 2.75

Kommentar: IFK gick på en snytning uppe i Laholm i våras, 0-3 i baken. Hemma på IP lär "di gule" ta revansch. Klubbens unga talanger, med superlöftet Zoran Jovanovic i spetsen, börjar växa in i division 2-kostymen, vilket bådar gott för framtiden. Laholm kommer att passera Hallandsåsen på vägen hem utan några poäng med sig bagaget.

16:00 Mjällby AIF – Ängelholms FF X
Svenska Spel*: 1: 1.90 X: 3.10 2: 2.50

Kommentar: Inget av lagen övertygade i den senaste omgången. Såväl ÄFF som MAIF föll. Toppmötet kommer med stor sannolikhet bli försiktigt och målsnålt. ÄFF ute efter kryss, och grejar det.

17:00 Karlskrona AIF – Lunds BK 2
Svenska Spel: 1: 2.15 X: 2.95 2: 2.25

Kommentar: Livsviktiga poäng för blekingarna. LBK kan däremot spela mer avslappnat, vilket kommer att gynna lundensarna. Såg mötet lagen emellan på Klostergården i våras. Den gången var LBK det klart bättre laget i 70 minuter, för att sedan helt onödigt släppa sin trygga 2-0-ledning till ett oavgjort resultat 2-2.

FOTNOT. Svenska Spel-oddsen gäller endast spel i deras spelbutik på svenskaspel.se. Tipset heter "Mixen" och man måste tippa minst tre matcher. Man kan således inte tippa hos de vanliga ombuden. Undantag markeras med en asterisk (*).