Bra genrep av IFK Malmö

IFK Malmö gjorde en bra insats då man i genrepet inför seriestarten nästa torsdag besegrade det danska division 1-laget Roar från Roskilde med 29-26 (14-13). Värt att notera var att alla utespelare som var inne på banan gjorde mål.

Detta blev ett i det närmaste perfekt genrep bortsett då från att vi inte heller i den allra sista träningsmatchen fick spela helt ordinarie. Något att oroa sig inför premiären finns dock i stort sett inte.

Rickard Roos kunde inte komma loss från sitt jobb och Milos Milosevic – som förvisso var omklädd och hade kunnat spela om vi räknat seriepoäng – vilade hela matchen eftersom han fick en smäll på foten under torsdagsträningen.

Anfallsspelet flöt stundtals på väldigt bra, och det var glädjande att se att Mattias Lindkvist börjar närma sig toppformen och tillsammans med Magnus Nilsson satte han stundtals ordenligt snurr på det gula anfallsspelet.

Glädjande var också att Sebastian Geissler – fortfarande inte hundraprocentigt återställd från sin ljumskada – nu fick rejält med speltid och därmed välbehövlig matchträning. Hoppas bara att de 50 minuterna blev för mycket, så han inte kan träna fullt i veckan.

Även Andreas Agerborn – nu även utsedd till lagkapten med Magnus Nilsson som assisterande – glimtade stundtals till. Undrar förresten om hans insats som skipper i curlingen hade något att göra med att han utsågs till lagkapten?

Försvarsspelet däremot var jag inte riktigt lika nöjd med. Stundtals såg det även här bra ut, medan vi i vissa sekvenser gick bort oss lite väl lättvindigt. Målvaktsspelet var – som vanligt är jag böjd att säga – bra.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: ROAR
Awayteam form: –
Scorehalf: 14-13
Scorefull: 29-26
Arena: Baltiska Hallen
Crowd: 37
Referee: Peter Hansson, Helsingborg, Peter Olsson, Helsingborg
Goal: –
Homewarning: Mattias Lindkvist 2, Sebastian Geissler 2, Bastian Andersson
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: Tomas Drivstedt
Srdjan Djordjevic

Magnus Nilsson
Marius Vargalui
Per-Henrik Andersson
Erik Hagelin
Daniel Hedlund
Mattias Lindkvist
Daniel Thysell
Bastian Andersson
Andreas Agerborn
Milos Milosevic
Sebastian Geissler
Jonas Johnsson
Hometeam Sub: Sebastian Geissler 7
Magnus Nilsson 5
Daniel Hedlund 4
Bastian Andersson 3
Mattias Lindkvist 3
Andreas Agerborn 2
Marius Vargalui 2 (1)
Daniel Thysell
Erik Hagelin
Per-Henrik Andersson
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –