P90-tränaren säker på serieseger

IFK Malmös P90 vinner Skåneserien grupp B2. Med två omgångar kvar och minst fem poängs ledning vågar nu tränaren Josip Lukic sticka ut hakan och lova att det är klart. I lördagens match mot Trelleborgs FF blev det sjunde raka segern, 3-0.

Josip Lukic, tränare för IFK Malmös P90:

Det känns som vi inte kan tappa det här nu. Redan i nästa omgång kommer nog det definitiva avgörandet då vi möter Limhamn på hemmaplan. Vi ska dock inte låta detta stiga oss åt huvudet utan det är bara fortsatt hårt arbete som gäller.

Segern borde också ha blivit betydligt större mot TFF. Före 1-0 missade vi en sex-sju frilägen och därefter missade vi minst lika mycket. De hade inte en enda målchans och första halvlek var en ren uppvisning ifrån vår sida.

Visserligen gjorde vi fler mål efter paus, men spelmässigt tappade vi och sjönk ner på deras nivå. Killarna ska vara ursäktade av att det inte är lätt att spela bra mot sämre lag, men vi gjorde åtminstone en godkänd match.

Målvakten Mohammed Khaled var suverän när det gällde snacket och agerandet under hela matchen. Några andra enskilda plus delas inte ut, men jag tycker att alla skötte sig, det var en kollektiv seger.

Trelleborgs FF – IFK Malmö 0-3 (0-1)

Arena: Vångavallen
Domare: Tome Tasev, Trelleborg
Mål: 0-1 (14) Demokrat Maxhuni, 0-2 (39) Mustak Awad, 0-3 (46) Senad Habibovic
Varningar: Amar Bacevac (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Mohammed Khaled

Roland Levay
Valon Makolli
Vladan Jelic
Mirko Lukic

Alden Smajlovic
Samir Piragic
Amar Bacevac
Omar Aouida

Senad Habibovic
Demokrat Maxhuni

Avbytare

Ahmed Nemer
Mustak Awad
Rebar Ali