Fjärdeplatsen hotad för Laholm

Laholms FK börjar känna flåset i nacken. Fler och fler konkurrenter närmar sig bakifrån. Fjärdeplatsen är inte alls lika säker som den var för bara några omgångar sedan. Närmaste lag man har att möta är IFK Malmö, som bara är en poäng efter.

Startelvan (4-4-2): Joakim Wulff – Mattias Bengtsson, Miki Matic, Peter Andersson, Andreas Thedeby – Jonatan Jacobsson, Daniel Wiberg, Kalle Lindgren, Besart Mazreku – Calle Genberg, Mats Gustavsson. Avbytare: Johan Bergman, Jon Stibe, Kristian Åkesson, Petter Gustafsson, Markus Johansson (målvakt).

Aktuellt: En utvisning räckte för att inte Laholm skulle kunna stå distansen ut mot Hässleholm. Innermittfältaren Mattias Hed visade upp sig från sin sämsta sida och fick syna det röda kortet.

Anfallaren Börje Sundvall missar sin femte raka match. Det är fortfarande knäet som spökar för honom. Backen David Eriksson är fotskadad och lär liksom Sundvall bli borta resten av säsongen.

Joakim Enered, tränare i Laholms FK: Det får gärna bli som senast mot IFK Malmö då vi verkligen utnyttjade våra målchanser. Men det var i och för sig ganska längesedan nu (läs maj).

Däremot missade vi en väldans massa målchanser när vi mötte IFK Hässleholm förra helgen. Vi hade också ledningen med 2-0, men fick en utvisning som förstörde det hela. Hässleholm kunde på bara några minuter vända och vinna med 3-2.

Ganska onödigt då vi definitivt hade kunnat döda matchen genom att göra 3-0, men nu var det verkligen inte vår dag. Det är bara att ta nya tag och hoppas på att segern kommer mot "di gule" istället.

Sista tåget att vinna serien gick nog i och med förlusten mot Hässleholm. Visserligen är det seriefinal mellan Mjällby och Ängelholm, men jag tror att vi ligger lite för långt efter. Det är trots allt bara fyra omgångar kvar. Men man ska aldrig säga aldrig.