Sista chansen för MABI

Malmö Anadolu BI är sist med fyra poäng upp till kvalplats när det endast återstår tre omgångar av Supertvåan. Det vill till att Rosengårdslaget börjar ta rejält poäng om det inte ska bli division 3 nästa säsong. Till att börja med måste man besegra IFK Malmö.

Truppen: Alexander Thörnqvist, Tomas Åkesson – Ercan Okur, Adis Bektesevic, William Ndziba, Baskim Sopi, Dejan Lukanic, Dzevdet Sainoski, Vladmir Kostic, Serkan Yalcin, Bovar Karim, Adem Özay, Murat Özay, samt tre juniorer.

Aktuellt: Det är många frågetecken i MABI inför matchen mot IFK Malmö. Redan klart är att mittfältaren Sabahudin Atajic är avstängd och Gezim Osmani saknas på grund av knäproblem.

Lagets kanske bäste spelare, mittbacken Baskim Sopi, har varit borta i tre och en halv vecka. Det är hälsenan som har spökat, men som nu är på väg att bli bra igen. Om han kan spela på lördagen är dock oklart.

Även anfallaren Linus Isberg (ömmande ljumskar) och mittfältaren Alvaro Olguin (knäet) är frågetecken. Om de kan spela eller inte avgörs vid ett test timmarna för matchstart. Någon startelva kan därför heller inte släppas förrän 14:30.

Günaydin Karatas, tränare i Malmö Anadolu BI: Vi måste vinna, så enkelt är det bara. Det är mycket svårt att slå IFK Malmö en gång på en säsong, som vi redan gjort, men ska vi klara oss kvar måste vi nu göra det ytterligare en gång.

Jag tror dock att vi klarar det, även om vi skulle tvingas ställa upp med juniorer. Vi har mycket mer att spela för än vad de har så jag är ganska säker på seger. Det är bara att hålla tummarna för att det ska gå vägen.