Tunga avstängningar i IFK Malmö

Tre avstängda och en som är osäker på spel. Det blir till att prova en hel del nytt för IFK Malmö i lördagens derby mot jumbon Malmö Anadolu BI. Något som man i och för sig inte är helt ovana vid.

Truppen: Abdul Semwanga-Nyende, Adnan Zukancic, Mattias Filipanics – Jonas Danielsson, Valon Muslijaj, Migjen Shaqiri, Marcus Nilsson, Dan Ingvarsson, Magnus Eriksson, Ali Jasim, Zoran Jovanovic, Christian Andersson, Pontus Andersson, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Lirim Sali, Haris Xhemajli.

Aktuellt: En nyckelspelare i varje lagdel är avstängd. Mittbacken Jörgen Svensson såg rött mot Laholms FK, medan mittfältaren Martin Abrahamsson och anfallaren Niclas Öberg fick sina tredje varningar.

Ett stort frågetecken inför lördagens match är målvakten Mattias Filipanics. Han besväras av en sträckning i hälsenan och kunde inte delta fullt ut på fredagens träning. Om han spelar avgörs vid ett test matchdagen.

Skulle det inte bli spel för Filipanics gör Abdul Semwanga-Nyende debut i division 2. I sådana fall den nionde egna talangen som IFK Malmö släpper fram i seriesammanhang under året. Tredjemålvakten Adnan Zukancic tar då plats på bänken.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: MABI måste i princip vinna för att klara sig kvar, medan vi inte har någon som helst press på oss. Därför hoppas jag att vi kan spela mer avslappnat och få till ett riktigt bra spel.

Lite synd att vi har fått så många avstängningar på en gång. Men vi har fullgoda ersättare, även om det är ungdomar, så det ska nog inte bli några problem. Det är trots allt ett intressant och spännande lag som vi ställer på benen.