Sviten sprack för U-laget

Det höll i åtta raka matcher. Efter tisdagens match mot serieledande Lunds BK är IFK Malmös U-lag nämligen inte längre obesegrat i reservlagsserien division 1 Södra i höst. "Krubban" var det för dagen bättre laget och kunde vinna med 5-3.

Mikael Svensson, tränare för IFK Malmös U-lag:

Första trettio minuterna spelade vi en mycket bra fotboll, både försvars- och anfallsmässigt. Därefter släppte vi in några alldeles för enkla mål, samtidigt som Lund hade en bra period i matchen som sträckte sig en bra bit in i andra halvlek.

Under den här perioden hade vi några spelare som inte jobbade tillräckligt defensivt, vilket gjorde att Lund kunde hålla sitt tryck onödigt länge. Glädjande var, trots allt, att vi aldrig gav upp.

När vi väl hade bollen skapade vi även en hel del målchanser. Mot slutet av matchen kom vi tillbaka och tog över igen. Slitet och chanserna gav också utdelning genom ytterligare två mål.

Haris Xhemajli var vår bäste spelare idag. Han jobbade både hårt försvarsmässigt och hade ett bra offensivt passningsspel. Lennie Sjöström, målskytt i matchen, förtjänade också beröm.

IFK Malmö – Lunds BK 3-5 (1-3)

Arena: Malmö IP
Domare: Mohammed Culum, Malmö, Saied Alavei, Malmö, Sven-Erik Forsberg, Oxie
Mål: 1-0 (7) Lennie Sjöström, 2-5 (80) Migjen Shaqiri, 3-5 (87) Blerim Mullici
Varningar: Lirim Sali, Migjen Shaqiri, Paul Havn (IFK)