Träningskollen onsdag

Ifkmalmo.com presenterar stolt träningskollen. Möjligheten för alla läsare att hemifrån följa vad som händer på träningarna. Ambitionen är att rapportera från de flesta passen.

Träning: Fotboll.

Tid och plats: 17:15-18:45 på Malmö Stadion plan 2 (gräs).

Vädret: Mulet och 14° C.

Skador/sjukdomar: De tre U-lagsmatcherna denna vecka påverkar givetvis även antalet spelare på A-lagsträningarna. På onsdagen var det inte många på träningen, då det var mängder av spelare som hade fått ledigt.

Högerbacken Anders Jemail och mittbacken Fredrik Jönsson kommer att spela 90 minuter i morgondagens U-match borta mot Kirseberg. För att inte riskera något kommer de dock inte att delta i lördagens U-match mot Bunkeflo.

Anders Grimberg, tränare: Jag är på alla sätt mycket nöjd med dagens träning som tog en och en halv timme. Det var både hög intensitet och het vilja bland de elva (läs den troliga startelvan på söndag) som tränade.

Uppvärmningen bestod av flera moment, där det var mycket boll inblandat. Vi inledde med lite jogging, sedan blev det passningskvadrater, följt av tekniska övningar, som spänst och "snabba fötter".

Därefter hade vi ett omställningsspel, tre mot två, innan det blev den mest konditionskrävande av övningarna, tvåmål, fem mot fem, med man-mot-man-spel, där varje spelare fick plocka upp varsin gubbe. Avslutningsvis körde vi tempoträning.