Omgång 21: Fem rätt – inte illa

För en gångs skull behöver man inte skämmas. Snarare känna sig lite stolt. Fem rätt förra veckan var säsongens bästa notering, inte illa. Hade bara "di gule" sköt sina kort kunde det till och med blivit sex.

Men det här med IFK Malmö och tipstecken är inget som går ihop för mig. IFK vek ned sig ordentligt mot MABI senast. Nu är det dags för ett nytt derby, mot Bunkeflo hemma på IP.

Det vill till med en ordentlig uppryckning av Grimbergs manskap om inte IFK ska förlora samtliga Malmöderbyn den här säsongen. Men så sägs det ju att släkten alltid är värst.

I övrigt är denna omgång hyperintressant, med både topp- och bottenmöten som står på menyn.

Lördag 2/10

15:00 Höllvikens GIF – Mjällby AIF 2
Svenska Spel: 1: 2.95 X: 3.30 2: 1.65

Kommentar: Höllviken ligger pyrt till och har konstigt nog inte vunnit en enda match på hemmaplan den här säsongen. Caspar Pauckstadts manskap kommer inte att göra det heller. Kvaljagande Mjällby ser till att ta en välbehövlig trea med sig hem till Listerlandet.

Söndag 3/10

15:00 Högaborgs BK – Malmö Anadolu BI X
Svenska Spel: 1: 1.80 X: 3.10 2: 2.70

Kommentar: Tala om ödesmatch. Ett möte som mer eller mindre kan avgöra vilka av lagen som åker ner i trean till våren. Då jag spår att rädslan att förlora är större än viljan att vinna lutar det åt kryss. Och det har egentligen inget av lagen någon större nytta av.

15:00 Kristianstads FF – Lunds BK 1
Svenska Spel: 1: 1.85 X: 3.10 2: 2.60

Kommentar: Kristianstad har rest sig i de senaste omgångarna och någon gång måste "Krubbans" första förlust i höst infinna sig. Det är liksom läge för det nu, inga träd lär ju växa upp i himmeln även om vi gläds med våra gula vänner från Lund, vars höstsäsong har varit magnifik. En division 2-serie utan LBK skulle kännas fattig…

17:00 IFK Malmö – Bunkeflo IF 1
Svenska Spel: Ej spelbar

Kommentar: Vem blir tvåa i stan den här säsongen efter den heta SM-kandidaten MFF?
Vill IFK bli det krävs det seger mot Bunkeflo. Med tre avstängda spelare tillbaka tror jag IFK reser sig och vinner åtminstone ett av säsongens Malmöderbyn. IFK är i kraft av hemmaplan knapp favorit, men Bunkeflo är allt annat än ofarligt.

17:00 Karlskrona AIF – Laholms FK 1
Svenska Spel: Ej spelbar

Kommentar: Karlskrona ser chansen och tar tre poäng mot ett Laholm som tycks ha tappat inspirationen. Blekingarna behöver poängen bättre, det kommer att avgöra.

Måndag 4/10

19:00 IFK Hässleholm – Ängelholms FF X
Svenska Spel: Ej spelbar

Kommentar: En "liten seriefinal". Som kommer bli tät och sluta oavgjord, till alla MAIF-anghängares stora glädje.

FOTNOT. Svenska Spel-oddsen gäller endast spel i deras spelbutik på svenskaspel.se. Tipset heter "Mixen" och man måste tippa minst tre matcher. Man kan således inte tippa hos de vanliga ombuden. Undantag markeras med en asterisk (*).