Mycket prestige på spel för IFK Malmö

Malmöderby och IFK Malmö är ingen bra kombination. Såhär långt i år har samtliga tre derbyn slutat med förlust för "di gule" och blir det ett nytt nederlag på söndag mot Bunkeflo IF är man dessutom bara trea i stan efter Malmö FF.

Truppen: Abdul Semwanga-Nyende, Mattias Filipanics – Jonas Danielsson, Fredrik Jönsson, Dan Ingvarsson, Jörgen Svensson, Magnus Eriksson, Martin Abrahamsson, Zoran Jovanovic, Anders Jemail, Daniel Jovanovic, Ali Jasim, Christian Andersson, Marcus Nilsson, Pontus Andersson, Niclas Öberg.

Aktuellt: Anders Jemail (hälsenan) och Fredrik Jönsson (blindtarmen) är båda tillbaka i truppen efter att ha varit borta en längre period. Dessutom tillkommer Jörgen Svensson, Martin Abrahamsson och Niclas Öberg som var avstängda mot MABI.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Vi ska göra vårt yttersta för att göra en bra match och avgå med segern. Det blir såklart jämnt, men det skulle definitivt inte kännas bra att förlora säsongens alla Malmöderbyn.

I en match som den här mot Bunkeflo finns det givetvis mycket prestige inblandat. Det handlar inte bara om att vinna själva matchen, utan även om att bli bästa Malmölag i tvåan och totaltvåa i stan efter MFF.