IFK Malmö föll på stopptid

Det blir inget division 3-spel för IFK Malmö nästa säsong. Fyra minuter in på stopptid krossades drömmen då BK Vången lite turligt fick in 2-1-målet som avgjorde toppstriden i division 4 Södra.

Då samtidigt Åkarps IF överraskande besegrade Hardeberga BK med 4-1 var det BK Vången som tog hem serien. Det hade alltså räckt med oavgjort för att "di gule" skulle vinna serien. Nu blev det "bara" en tredje plats.

Christian Påhlsson, tränare i IFK Malmö:

Jaha, så var den här säsongen över. Tur är kanske det, för skulle vi ha spelat fler matcher så hade vi säkerligen inte kunnat ställa upp med fullt lag. Nio stycken (!) skador fick vi under matchens gång. De som kan slå detta, bjuder jag på en läsk.

Det råder inga som helst tvivel om att domaren, Ingela Nyman, som i vanliga fall har en genomsnittligt jämn nivå helt klart hade blivit påverkad av det telefonsamtal BK Vången ringt till henne innan matchen och "förklarat" hur viktig den var för dem.

Det kanske förklarar varför domaren lade ribban på 12,46. Trodde knappt mina öron när jag fick höra detta. Luktar italienska Serie A lång väg och det är verkligen inte dåligt för en match i Sverige.

Samtliga avbytare kom in, men eftersom vi tvingades till ofattbara 14 (!) byten på grund av skador och för att undvika slagsmål skriver jag inte ut bytena den här gången. Vi tackar alla som har stöttat oss i år, såväl hemma som borta.

BK Vången 1 – IFK Malmö 2-1 (0-0)

Arena: Oxievångs IP
Domare: Ingela Nyman, Malmö
Mål: 0-1 (57) Susanne Carlsson
Varningar: Nathalie Lantz (BKV)

IFK MALMÖ (4-3-3)

Annica Påhlsson

Camilla Bergström
Susanne Carlsson
Malin Engelbrecht
Frida Ivehed

Hanna Nilsson
Malin Kjell
Emelie Jansson

Theresé Lövqvist
Malin Holk
Anna Hansson

Avbytare

Carolina Videla
Jenny Malmström
Marie Järlesäter
Paulina Nyhlén
Urszula Striner