Flera nyförvärv till IFK Malmö

Två år i rad har IFK Malmö missat att ta steget upp i damernas division 3. Men nästa säsong ska det bara gå vägen. Redan nu har klubben gjort klart med fyra nyförvärv och fler är på gång.

Ida Rahn Johansen (B73 Slagelse) och Caroline Hjalmarsson (IFK Hässleholm) har presenterats och även hunnit debutera. Emelie Andersson och Hanna Svendsen (Stavstens IF) är dock nya bekantskaper.

– Och det är ännu inte slut. Det kommer att komma betydligt fler. Vi har redan nu några som är och provtränar och fler kommer, berättar Christian Påhlsson, tränare i IFK Malmö till ifkmalmo.com.

Malmö FF var länge ett hett alternativ för Emelie Andersson, som flyttat ner från Småland. Men efter att ha provtränat blev det inget och då skickades hon vidare till den andre Stadionklubben, IFK Malmö.

Emelie Andersson och Hanna Svendsen är födda så sent som 1988. Men inom damfotbollen är det en klart gångbar ålder. Många mognar tidigt och enligt IFK-tränaren är det spelare med hög potential.

– De har visat sig vara mycket duktiga på träningarna. Emelie kan spela både mittfältare och anfallare, medan jag ser Hanna som en defensiv kraft. Hon är högerback, men är användbar på andra ställen, säger Christian Påhlsson.

Personligen har Christian Påhlsson bestämt sig för att ta både ett fjärde och femte år som damtränare i IFK Malmö. Ett tvåårskontrakt är underskrivet, med rätt för båda parter att bryta efter ett år.