Ungdomligt IFK Malmö i Skånecupen

Valon Muslijaj är äldst med sina 19 år. Därefter följer ett koppel av 17- och 18-åringar. Allra yngst är 16-årige Daniel Jovanovic. IFK Malmö satsar uteslutande på ungdomar även i årets upplaga av Skånecupen.

Det unga gardet kastas in i hetluften den 27/12. Matcher i Baltiska Hallen mot GIF Nike (19:45) och KSF Makedonija (20:15) står på programmet. Gruppvinst och åttondelsfinal väntar en halvtimme senare.

Truppen: Abdul Semwanga-Nyende – Ali Jasim, Valon Muslijaj, Björn Larsson, Lirim Sali, Mahmod Khattab, Zoran Jovanovic, Daniel Jovanovic, Blerim Mullici, Nana Piesie.

Aktuellt: Två av IFK Malmös unga nyförvärv debuterar under Skånecupen. 17-årige Björn Larsson från IFK Klagshamn och 18-årige Mahmod Khattab från Lunds SK är uttagna i både A-laget och juniorernas förstalag.

Mikael Svensson, assisterande tränare i IFK Malmö: Det var ett tag sedan vi sist spelade matcher och det ska bli riktigt roligt. Därför ser vi också fram emot uppgiften med stor tillförsikt och ödmjukhet.

Att möta seniorer är tufft, vilket inte minst märktes när vi var med i Skånecupen förra året. Vi hoppas dock att vi har tagit ytterligare några kliv framåt. Det gäller att vara koncentrerade och skärpta hela tiden. Inomhus är det nämligen ännu mindre marginaler.