Enkelt avancemang för P91

IFK Malmös P91 lag 1 lekte sig igenom gruppspelet när Skånecupen traditionsenligt inleddes på annandagen. 4-0, 10-1 och 7-2 är resultat som talar för sig själva. I kvartsfinalen den femte januari får man möta FC Malmö.

Lars Lundberg, tränare för IFK Malmös P91:

Första matchen mot Malmö Anadolu BI 2 började väldigt trevande. Vi försökte i varje fall få igång vårt passningsspel, men det är inte så himla lätt när det andra laget inte vill spela fotboll. Till slut vann vi åtminstone med 4-0.

I vår andra match blev det hela 10-1 mot Vintrie IK. Vi rullade bollen riktigt bra inom laget och gav aldrig Vintrie någon chans att komma in i matchen. Det var total dominans från start till mål.

Inför tredje matchen visste vi inte riktigt var vi stod, eftersom en del av killarna såg rejält trötta ut. Men det var tydligen bara något som jag hade fått för mig. Vi tog tag i spelet direkt efter nedsläpp och vann med hela 7-2.

Vi måste vara jättenöjda med killarnas insats idag. Hela laget ska ha beröm för ett imponerande spel, där alla verkligen hjälpte varandra under samtliga matcher. Bara att hoppas på att den trenden fortsätter.

Nu ser vi fram emot en tuff kvartsfinal mot vår ständige rival, FC Malmö, den femte januari klockan 14:45 i Baltiska Hallen. Det ska bli kul att spela mot dem, men samtidigt vet vi att det kommer att bli stentufft.

Vårt andralag var också i elden, men det gick inte lika bra. Jag hade hoppats på betydligt mer än två förluster och en oavgjord, men så går det när inte alla spelare är ordentligt laddade för uppgiften.

Några spelare kan få godkänt, men majoriteten måste man kunna kräva betydligt mer av. Att lyssna på vad man säger, samt att verkställa instruktionerna på planen, är egentligen det minsta som man kan begära.

Gruppspel

Grupp 3

IFK Malmö 2 – Lunds BK 2 1-2
Mål: 1-0 Ibrahim Abutaq
Varningar: Ibrahim Abutaq (IFK)

Lunds FF – IFK Malmö 2 1-1
Mål: 1-1 Selim Zeqiri
Varningar:

Oxie IF 1 – IFK Malmö 2 2-1
Mål: 0-1 Abdullah Abdullah
Varningar:

Grupp 11

IFK Malmö 1 – Malmö Anadolu BI 2 4-0
Mål: 1-0 Walid Shams, 2-0 Walid Shams, 3-0 Hamodi Hotait, 4-0 Tom Stensson
Varningar:

Vintrie IK – IFK Malmö 1 1-10
Mål: 0-1 Saiid Zadran, 0-2 Saiid Zadran, 0-3 Saiid Zadran, 0-4 Walid Shams, 0-5 Tom Stensson, 0-6 Walid Shams, 0-7 Hamodi Hotait, 0-8 Saiid Zadran, 1-9 Saiid Zadran, 1-10 Tom Stensson
Varningar:

Kulladals FF 1 – IFK Malmö 1 2-7
Mål: 0-1 Walid Shams, 0-2 Hamodi Hotait, 1-3 Walid Shams, 1-4 Hamodi Hotait, 1-5 Manar Ali, 2-6 Saiid Zadran, 2-7 Tom Stensson
Varningar: Daniel Sjölin, Manar Ali (IFK)

IFK MALMÖ 1

Daniel Sjölin

Tom Stensson
Tobias Rosenlind
Saiid Zadran
Hamodi Hotait
Walid Shams
Manar Ali

IFK MALMÖ 2

Delshad Kogi

Davor Hrvacevic
Gazmend Gashi
Selim Zeqiri
Abdullah Abdullah
Ismael Figueroa
Ibrahim Abutaq
Walle Ben-Amara
Marwan El Jaouni
Robel Geresus