P90 skakade MFF:s P89

Två lag var redan klara för kvartsfinal. Men IFK Malmös P90 nöjde sig inte med det. På torsdagen ställde man upp mot ett år äldre i Skånecupen. Något som höll på att sluta med en stor sensation. Malmö FF var rejält skakade, men kunde ändå till slut vinna med 3-2.

Lars Lundberg, ledare för IFK Malmös P90:

I första matchen stötte vi på tuffast tänkbara motstånd, fjolårssegraren i Skånecupen, Malmö FF 1. Och visst blev det en tuff match, men där vi chocköppnade med 1-0 redan efter sex sekunder.

Vi fortsatte att spela bra under hela matchen och Malmö FF fick verkligen kämpa för att kunna besegra oss. Först när det återstod en minut och femtio sekunder kunde de göra det avgörande 3-2-målet.

Vår andra match spelade vi mot BK Olympic. För att ha någon som helst chans att gå vidare var vi tvungna att vinna med stora siffror. Även i denna match spelade vi riktigt bra och vann också rättvist med 5-2. Siffror som dock var klart i underkant.

Tredje matchen gick mot BK Vången 2. En match som slutade med hela 0-8 i baken. Kanske inte så bra kan tyckas. Men killarna var jättetrötta efter de tidigare matcherna och hängde inte alls i med deras höga tempo. Vången var riktigt bra.

Jag vill berömma hela laget för deras insats i denna turnering, men vill även ge extra plus till några särskilda spelare, målvakten Ali Alkefagy, samt anfallarna Ali Burrniku och Demokrat Maxhuni.

Gruppspel

Grupp 4

IFK Malmö 3 – Malmö FF 1 2-3
Mål: 1-0 (1) Ali Burrniku, 2-2 (9) Demokrat Maxhuni
Varningar:

BK Olympic – IFK Malmö 3 2-5
Mål: 0-1 (1) Vladan Jelic, 0-2 (2) Ali Burrniku, 1-3 (7) Demokrat Maxhuni, 1-4 (9) Demokrat Maxhuni, 1-5 (11) Demokrat Maxhuni
Varningar:

BK Vången 2 – IFK Malmö 3 8-0
Mål:
Varningar:

IFK MALMÖ 3 (2-2)

Ali Alkefagy

Alden Smajlovic
Vladan Jelic

Ali Burrniku
Demokrat Maxhuni

Avbytare

Roland Levay
Mirko Lukic

Rebar Ali Ibrahim
Ayoub Ahmad