Slut i semifinal för P90-lagen

Så nära, men ändå så långt borta. IFK Malmö hade två P90-lag framme i semifinal i Skånecupen. Men väl där tog det roliga stopp. Klara förluster både för ettorna mot Lunds BK 3 (0-4) och tvåorna mot FC Malmö 2 (0-2).

Josip Lukic, tränare för IFK Malmös P90:

Förstalagets kvartsfinal mot Torna Hällestads IF var mycket bra. Killarna spelade en fin fotboll och var effektiva framåt. Extra beröm ska framförallt målvakten Ali Alkefagy och Demokrat Maxhuni ha.

Därefter var det dags för vårt andralag mot Malmö FF 2. Spelet var väl inte riktigt lika bra, men alla kämpade på för fullt. Vi vann rätt och slätt på ren vilja, där högerbacken Roland Levay, själv tog tag i det hela.

Semifinalerna, mot Lunds BK 3 för förstalaget, och FC Malmö för andralaget, ska vi helst glömma så fort som möjligt. Om resultaten finns kanske inte så mycket att säga, men spelmässigt kan man begära betydligt mer.

Lunds BK visade verkligen att de har ett bra lag. De lät oss varken komma in i matchen, eller skapa en endaste målchans värd namnet. LBK kunde i princip styra och ställa som de ville. Inte många av mina spelare kan få godkänt.

Sedan var det då semifinalen mot FC Malmö. De kom med nästan hela sitt förstalag, undantaget två spelare, så det blev lite väl tufft. Det var jämnt, men de kändes ändå lite bättre och vann rättvist. Plus ändå till Roland Levay, Chaib Yanar och Hosein Alkefagy.

Slutspel

Kvartsfinaler

Torna Hällestads IF – IFK Malmö 1 0-4
Mål: 0-1 (3) Ali Burrniku, 0-2 (5) Demokrat Maxhuni, 0-3 (7) Ali Alkefagy, 0-4 (11) Ali Burrniku
Varningar:

IFK Malmö 2 – Malmö FF 2 2-1
Mål: 1-0 (2) Rebar Ali, 2-1 (12) Hosein Alkefagy
Varningar: Rebar Ali (IFK)

Semifinaler

IFK Malmö 1 – Lunds BK 3 0-4
Mål:
Varningar:

IFK Malmö 2 – FC Malmö 2 0-2
Mål:
Varningar:

IFK MALMÖ 1 (2-2)

Ali Alkefagy

Mustafa Karim
Vladan Jelic

Demokrat Maxhuni
Ali Burrniku

Avbytare

Ahmed Nemer
Alden Smajlovic
Mirko Lukic
Omar Aouida

IFK MALMÖ 2 (2-2)

Chaib Yanar

Roland Levay
Hosein Alkefagy

Rebar Ali
Ayoub Ahmad

Avbytare

Dennis Celebic
Mustak Awad
Valon Makolli