Trettondagens bortamatch för IFK Malmö mot IFK Karlskrona slutade oavgjord, 27-27, efter underläge 12-15 i halvtid. Resultatet säger väl allt, och behöver egentligen inte kommenteras ytterligare, men frågan hur det kunde gå så illa får väl ändå ställas.

Först, som sist, måste vi konstatera att vi naturligtvis är mycket missnöjda, med att ha tappat en poäng mot IFK Karlskrona. Faktum är att det faktiskt kunde gått ännu värre, då Karlskrona hade ledningen med 26-22 med endast sex minuter kvar på matchuret.

I detta läge gjorde vi några byten och någon positionsförändring, vilket gav önskat resultat, åtminstone nästan, eftersom vinst egentligen var det enda som räknades. Men som sagt, länge såg det ut att kunna bli noll poäng.

Vi presterade större delen av matchen ett tafatt försvarsspel, vilket var den största orsaken till poängtappet. Det fanns hos Karlskrona två hot i form av Johan Svensson och Damir Pastuhovic, som tillsammans gjorde 20 av Karlskronas 27 mål.

Offensivt såg det, åtminstone stundtals, bättre ut och vårt lån från IFK Ystad, Konrad Rasmussen, var exakt den injektion i anfallsspelet som vi behövde. Dock märktes den bristande samträningen vid några tillfällen, vilket ledde till en del missförstånd.

En del avslut med dålig skärpa, var också en bidragande orsak, till att det gick snett, speciellt när vi tappade en ledning på 12-10, till pausunderläge 12-15. Då hade vi ett antal mindre bra, och i en del fall, lite väl snabba, avslut.

Klart bäste guling, om än för dagen i polkagrisrandig tröja, var ovan nämnde Konrad Rasmussen. Inte heller vårt andra lån, William Magnusson, gjorde någon dålig insats, men han fick inte så speciellt mycket att jobba med på sin kant.

Saknades gjorde Per Henrik Andersson med ryggproblem och Andreas Agerborn av personliga skäl. Nu laddar vi om för första hemmamatchen i vårserien, då vi på måndag klockan 19:00 möter Stavsten.

Hometeam: IFK KARLSKRONA
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 15-12
Scorefull: 27-27
Arena: Karlskrona Idrottshall
Crowd: 334
Referee: Fredrik Johansson, Ystad, Johan Sonesson, Ystad
Goal: –
Homewarning: Johan Svensson 2, Erik Sandén
Home sent of: –
Homempv: Johan Svensson
Awaympv: Konrad Rasmussen
Hometeam Squad: Peter Iverfeldt
André Nyström

Frank Isaksson
Mattias Roth
Per Svensson
André Savic
Johan Svensson
Daniel Steen
Nermin Biscevic
Johan Jeppsson
Dennis Hedberg
Erik Sandén
Robin Björkander
Damir Pastuhovic
Hometeam Sub: Johan Svensson 11 (3)
Damir Pastuhovic 9
Nermin Biscevic 2
Andre Savic
Erik Sandén
Frank Isaksson
Johan Jeppsson
Mattias Roth
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Srdjan Djordjevic

Kaj Alstäde
Marius Vargalui
Erik Hagelin
Mattias Lindkvist
Daniel Thysell
Rickard Roos
Bastian Andersson
William Magnusson
Sebastian Geissler
Konrad Rasmussen
Milos Milosevic
Awayteam Sub: Konrad Rasmussen 6
Erik Hagelin 4
Milos Milosevic 4
Sebastian Geissler 4
Mattias Lindkvist 3
Daniel Thysell 2
Marius Vargalui 2 (2)
Bastian Andersson
William Magnusson