Straff eller inte för IFK Malmö?

IFK Malmö är i år utan representation när Skånecupfinalerna avgörs på trettondagen. Efter att det unga seniorlaget åkt ut med 2-3 i semifinalen mot Lunds BK är det färdigspelat för "gulingarna". Och det var inte utan en viss irritation över ett domslut.

Med endast ett fåtal sekunder kvar avancerade Zoran Jovanovic. Tog sats och fick iväg ett skott som såg ut att vara på väg in i mål, men tog på en Lundaspelares hand. Från läktarhåll en klar straff. Men domarparet Mats Hansson och Jörgen Berggren friade.

Mikael Svensson, assisterande tränare i IFK Malmö:

Jag kan inte vara annat än oerhört stolt över spelarna, på vilket sätt, de har utvecklat sitt ansvar, sin inställning och koncentration. Vi föll verkligen med flaggan i topp och kunde lika gärna ha vunnit matchen.

Vi skapade faktiskt rätt många målchanser, minst lika många som Lund. Jag tycker att det var mycket starkt gjort att spela en jämn match mot Lunds BK:s A-lag, med vårt unga lag, vilket visar att vi håller klassen.

Att komma till semifinal i seniorklassen är suveränt bra gjort! Stort beröm till alla spelarna med ett extra plus för Zoran Jovanovic. Avslutningsvis kan jag bara konstatera att vi verkligen ser fram emot utomhussäsongen.

Slutspel

Kvartsfinal

Husie IF – IFK Malmö 1-2
Mål: 1-1 (3) Migjen Shaqiri, 1-2 (6) Ali Jasim
Varningar:

Semifinal

Lunds BK – IFK Malmö 3-2
Mål: 0-1 (2) Zoran Jovanovic, 2-2 (12) Zoran Jovanovic
Varningar:

IFK MALMÖ (2-2)

Abdul Semwanga-Nyende

Ali Jasim
Mahmod Khattab

Blerim Mullici
Zoran Jovanovic

Avbytare

Valon Muslijaj
Lirim Sali

Migjen Shaqiri
Daniel Jovanovic