Knapp IFK Malmö-förlust mot TFF

IFK Malmö spelade jämnt med Trelleborgs FF (förlust 1-3) och utklassade TA-laget med 10-0. Hade man också haft lite flyt och fått oavgjort med sig mot TFF hade det blivit final i Januaricupen nere i Trelleborg på onsdagskvällen.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö:

Vi kan inte vara annat än nöjda med vår insats. Även fast det var inomhus var vi ute efter att komma med en bra attityd. Något som vi verkligen lyckades med. Överlag var det både kvicka fötter och hög aggressivitet.

Det som jag annars är mest glad över, är att vi kunde spela så jämnt mot Trelleborgs FF. Vi hade mycket boll och kunde mycket väl ha fått oavgjort. Men istället för 2-2, då Mike Owuso räddade på mållinjen, bjöd vi på deras 3-1-mål.

Fisnik Alaj gjorde sina två första matcher i den gula tröjan, tillsammans med Valon Shkuliq. Alaj fick kröna sin debut med fyra mål i 10-0-matchen mot TA-laget. Skönt att se att han var så stark i kroppen och att han kunde ha ett bra mottagningsspel även mot bättre motstånd.

För målvakten Joakim Moberg och Karim El hage, Malmö FF respektive BK Flagg, blev det aldrig något spel. Eftersom tävlingen var sanktionerad, krävdes det, att de redan skulle vara skrivna för IFK Malmö.

Gruppspel

Grupp 2

IFK Malmö – Trelleborgs FF 1-3 (0-2)
Mål: 1-2 (12) Haris Xhemajli
Varningar:

TA-laget – IFK Malmö 0-10 (0-6)
Mål: 0-1 (2) Fisnik Alaj, 0-2 (2) Blerim Mullici, 0-3 (5) Mahmod Khattab, 0-4 (6) Fisnik Alaj, 0-5 (7) Fisnik Alaj, 0-6 (10) Ali Jasim, 0-7 (14) Mahmod Khattab, 0-8 (17) Blerim Mullici, 0-9 (19) Haris Xhemajli, 0-10 (19) Fisnik Alaj
Varningar:

IFK MALMÖ (2-2)

Adnan Zukancic

Haris Xhemajli
Mahmod Khattab

Valon Shkuliq
Fisnik Alaj

Avbytare

Ali Jasim
Blerim Mullici
Daniel Jovanovic
Migjen Shaqiri
Valon Muslijaj
Abdul Semwanga-Nyende (målvakt)