IFK Malmö börjar i Danmark

Traditionen att möta BK Frem under försäsongen lever vidare för IFK Malmö. Efter ett års uppehåll drabbar lagen åter samman på lördagen i Club Danmark Hallen. Frem som för närvarande ligger tvåa i danska division 1 blir en tuff nöt att knäcka för "di gule".

Startelvan (4-4-2): Joakim Moberg – Ali Jasim, Jörgen Svensson, Lirim Sali, Mahmod Khattab – Valon Shkuliq, Haris Xhemajli, Martin Abrahamsson, Karim El hage – Fisnik Alaj, Blerim Mullici. Avbytare: Daniel Jovanovic, Migjen Shaqiri, Nana Piesie, Valon Muslijaj, Zoran Jovanovic, Abdul Semwanga-Nyende (målvakt), Adnan Zukancic (målvakt).

Aktuellt: Två veckors missad träning gör att mittfältaren Zoran Jovanovic får inleda på bänken i årspremiären. Först i måndags kunde han börja träna med boll efter den ljumskskada som han ådrog sig under Skånecupen.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Det ska bli spännande att få komma igång och göra det mot ett mycket tufft motstånd. Vi har endast tre veckors träning bakom oss, men vi ser det som en stimulerande uppgift att få möta Frem.

Främst är vi ute efter att ta med oss så många positiva bitar som möjligt från Danmark. Vi vet också att vi har många snabba spelare. Det ska bli kul att se hur vi kan matcha mot detta danska laget.