IFK Malmö 2 tappade allt

Tio minuter in i sista gruppspelsmatchen mot Oxie IF talade allt för IFK Malmö 2. 3-0 och avancemanget såg ut att vara säkrat i Rexam Cup. Men på bara några minuter rasade allt samman och det hela slutade 3-3.

Därmed tog sig Oxie IF vidare som gruppetta och Kvarnby IK som grupptvåa. Arrangerande IFK Malmö blev bara trea i gruppen. Chans till revansch redan på söndag eftermiddag då "di gules" förstalag kommer till start med hela åtta A-lagsspelare

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Jag tycker ändå att vi var det laget som spelade den bästa fotbollen. Men det räcker inte alltid att spela bäst, utan det handlar om att vara effektiva. Något som vi tyvärr inte riktigt var i den här turneringen.

Killarna gjorde så gott de kunde och hade varit värda att gå vidare. Men det är inte så lätt när det både är nya tränare och många nya spelare. Det blev lite för mycket nerver de sista tio minuterna mot Oxie.

Gruppspel

Grupp B

IFK Malmö 2 – Kvarnby IK 1-2
Mål: 1-0 Ahmed Tamim
Varningar:

Limhamns IF – IFK Malmö 2 2-3
Mål: 0-1 Ymridin Gashi, 1-2 Ymridin Gashi, 2-3 Ahmed Tamim
Varningar:

Kirseberg IF 2 – IFK Malmö 2 0-3
Mål: 0-1 Darjan Maletic, 0-2 Henry Safi, 0-3 Mohammed Al-Heich
Varningar:

IFK Malmö 2 – Oxie IF 3-3
Mål: 1-0 Mohammed Al-Heich, 2-0 Darjan Maletic, 3-0 Ahmed Tamim
Varningar:

IFK MALMÖ 2

Nezir Mehmeti

Tawfiq Shams
Juan-José Cruz Jarlhov
Rogelio Diaz
Jeton Krasniqi
Henry Safi
Ymridin Gashi
Darjan Maletic
Armend Kryeziu
Mohammed Al-Heich
Yassine Soumah
Ahmed Tamim