Rejäl seger för IFK Malmö

Det blev en välbehövlig tvåpoängare för IFK Malmö vid fredagskvällens kamratmöte med IFK Kristianstad. Malmökamraternas segersiffror skrevs till hela 33-23 efter tvåmålsledning i halvtid med 14-12.

Jodå, det blev en skön fredagskväll. Först "Så skall det liras" i Baltiska Hallen med en Marius Vargalui i högform och därefter "Så skall det låta" på videon där hemma med Robert Gustavsson i högform.

Det började dock inte så bra för det gula manskapet. IFK Kristianstad verkade mest på hugget inledningsvis och tog direkt ledningen med 3-0 som också blev 5-2 och 7-4 innan våra gula kamrater så sakteliga vaknade till liv.

Vid 10-10 var vi ikapp och när Bastian Andersson satte dit 12-11 med en mörsare i "klykan" tog vi för första gången ledningen i matchen, en ledning som vi sedan aldrig släppte. Som helhet sett dock en ganska trög första halvlek.

I andra halvlek, som kom att bli klart bättre från vår sida, höll vi inledningsvis en ledning på 2-3 bollar, och Kristianstad kom aldrig riktigt nära. Det matchavgörande rycket kom under en period då 22-19 förvandlades till 28-19.

Vi har nu gjort ett antal klart godkända insatser på rad, men det var alltså först fredagens insats som gjorde avtryck i poängkolumnen. Vi hoppas också att vinsten inför fortsätta viktiga övningar, gjort avtryck i killarnas självförtroende, som har varit ganska lågt ett tag.

Nästa övning är nämligen returmöte med IFK Kristianstad, och då kan man naturligtvis tycka att det borde vara en överkomlig uppgift, speciellt med tanke på att nordostskåningarna drabbats ganska hårt av skador, och spelar på en ganska tunn trupp.

Nu är det emellertid en stor skillnad att spela hemma jämfört med att besöka sporthallen i Kristianstad. Deras grabbar spelar också med mycket hjärta, och man har nu dessutom nio dagar på sig att läka sina skador, så det kommer att bli en stentuff uppgift.

Men nu firar vi först helg och gottar oss åt segern, och konstaterar slutligen att matchens lirare i Baltiskan var Marius Vargalui, medan matchens lirare i TV-rutan var Robert Gustavsson.

Nej förresten, en sak till. Med Mattias Lindkvist fortfarande skadad, gjorde vårt färska nyförvärv från IF Hallby, Fredrik Koos, debut i den gula tröjan. En insats och inställning som verkligen lovar gott och kan bli riktigt bra när han känner till omgivningen ordentligt.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: IFK KRISTIANSTAD
Awayteam form: –
Scorehalf: 14-12
Scorefull: 33-23
Arena: Baltiska Hallen
Crowd: 118
Referee: Patrik Nilsson, Oxie, Martin Hansson, Beddingestrand
Goal: –
Homewarning: Sebastian Geissler 2, Bastian Andersson, Daniel Thysell
Home sent of: –
Homempv: Marius Vargalui
Awaympv: Martin Hermansson
Hometeam Squad: Tomas Drivstedt
Srdjan Djordjevic

Marius Vargalui
Per-Henrik Andersson
Erik Hagelin
Fredrik Koos
Daniel Thysell
Rickard Roos
Bastian Andersson
Andreas Agerborn
William Magnusson
Sebastian Geissler
Konrad Rasmussen
Milos Milosevic
Hometeam Sub: Marius Vargalui 10
Konrad Rasmussen 7 (2)
Bastian Andersson 4
William Magnusson 3
Andreas Agerborn 2
Fredrik Koos 2
Per-Henrik Andersson 2
Daniel Thysell
Milos Milosevic
Sebastian Geissler
Awayteam Squad: Per Larsson
Ted Hermansson

Mattias Jönsson
Tobias Fredriksson
Andreas Andersson
Andreas Mårtensson
Martin Hermansson
Christian Sandberg
Olle Stenius
Per Myhr
Christopher Björklund
Awayteam Sub: Martin Hermansson 9 (4)
Christian Sandberg 7
Andreas Mårtensson 2
Christopher Björklund 2
Andreas Andersson
Mattias Jönsson
Per Myhr