Kenneth Gustavsson till IFK Malmö

22-årige mittfältaren, Kenneth Gustavsson, med 24 allsvenska matcher i Malmö FF och nu senast i Trelleborgs FF, kommer att förstärka IFK Malmö. Sitt första framträdande i den gula tröjan gör han redan på lördagen i en träningsmatch mot Asmundtorps IF.

Förhandlingar mellan föreningarna måste dock till trots att Trelleborgs FF själv valt att inte behålla honom. Kenneth Gustavsson står nämligen ännu under kontrakt med fjolårets allsvenska klubb.

– Än återstår det lite detaljer för klubbarna att lösa. Men jag har bestämt mig för att spela för IFK Malmö, så jag räknar med att de kommer att komma överens snart, berättar Kenneth Gustavsson till ifkmalmo.com.

För "di gule" kunde inte nyförvärvet ha kommit lägligare. Fram tills nu har man fått nöja sig med unga talanger i form av Fisnik Alaj, Mahmod Khattab och Valon Shkuliq, samt då Joakim Moberg, målvakten från Malmö FF.

Kenneth Gustavsson har hunnit skaffa sig rejält med rutin även fast han bara är 22 år gammal. Efter moderklubben Kortedala IF i Göteborg blev det MFF (9 matcher och 2 mål i allsvenskan) innan han hamnade i TFF (15 matcher i allsvenskan).

– Det känns bra att Kenneth kommer till oss. Där har vi en spelare som trots sin ålder har den erfarenhet som vi var ute efter till vårt unga lag, kommenterar Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö.

Anders Grimberg har sin beskrivning av Kenneth Gustavsson klar:
– Det är en spelare som är oerhört bra på att hålla bollen inom laget. En härligt klok fotbollsspelare som kan spela lite varstans.

Fakta/Kenneth Gustavsson

Ålder: 22
Position: Innermittfältare
Familj: Sambon Maria
Yrke/utbildning: Studerar till pilot
Längd: 193 cm
Vikt: 90 kg
Klubbar: Kortedala IF (1988-1998), Malmö FF (1998-2002), Lynn Norge (lån 2001), Trelleborgs FF (2003-2004), IFK Malmö (2005-)
Intressen: Fotboll och vänner
Varför IFK Malmö? Jag hade erbjudanden från såväl en irländsk som en isländsk klubb, men den sociala situationen fick avgöra. I IFK Malmö kan jag både bo kvar i Malmö och fortsätta min pilotutbildning. Dessutom känner jag "Grimman" (Anders Grimberg) sedan tidigare och klubben ska tydligen ha ett spännande lag på gång.