Tio bollar på nytt för IFK Malmö

Liksom vid hemmamatchen förra veckan blev det tio bollars segermarginal för IFK Malmö mot IFK Kristianstad. Matchen slutade 30-20 till "gulingarna" som hade 16-8 redan efter den första halvleken.

Det var två ganska åderlåtna lag som ställdes mot varandra. IFK Kristianstad har en längre tid dragits med skadeproblem, och kunde endast mönstra en trupp på elva funktions-dugliga spelare.

För vår egen del har vi ju Daniel Hedlund borta sedan tidigare. Per-Henrik Andersson kunde inte vara med på grund av ryggproblem, samt då William Magnusson och Andreas Agerborn som båda drabbades av feber natten mot söndagen. Därför var vi bara tolv.

Som om inte detta vore nog har även vår målvakt Srdjan Djordjevic problem med ryggen och tvingades avstå spel mot Kristianstad. Detta betydde att Patrik Åswärd för första gången på länge fick göra sig beredd på inhopp, vilket dock inte kom att behövas.

Dessutom är inte heller Sebastian Geissler mer än till femtio procent spelduglig, eftersom han har besvär med sin högeraxel och knappast kan skjuta. Så ni kan förstå att vi hade en del problem på förhand inför matchen.

Den match som trots allt spelades kom att bli en ganska bekväm resa för det för dagen rödvita IFK Malmö. Kristianstad hängde med i en målsnål inledning fram till 4-4 efter tio minuter, men sedan vinkade vi farväl till motståndet och drog ifrån till pausledning 16-8.

Andra halvlek blev till stora delar lik den första. Nordostskåningarna hängde med, och knappade också inledningsvis in på vår ledning. Men efter 20-17 med ungefär kvarten kvar, gjorde vi alltså 10-3 och avvisade alla försök från hemmalaget att komma ifatt.

Detta var en kollektiv triumf där försvarsspelet stundtals var riktigt lysande. Men en individuell prestation måste ändå plockas fram ur den kollektiva massan, och det är Tomas Drivstedts målvaktsspel.

"Drivan" stod under samtliga 60 minuter och bokfördes för 25 räddningar, vilket alltså ger en räddningsprocent på 55, som är fantastiskt bra. Han belönades också fullt rättvist med epitetet matchens lirare.

Nästa match, lördagen den 19 februari, är återigen på bortaplan, denna gång mot serieledarna Önnereds HK. Med den inställning och med det härliga go som nu finns i laget tar vi den tredje raka segern där.

Hometeam: IFK KRISTIANSTAD
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 8-16
Scorefull: 20-30
Arena: Kristianstad Idrottshall
Crowd: 715
Referee: Christian Sandblom, Göteborg, Mattias Jansson, Göteborg
Goal: –
Homewarning: Björn Persson, Martin Hermansson, Mattias Jönsson, Per Myhr
Home sent of: –
Homempv: Martin Hermansson
Awaympv: Tomas Drivstedt
Hometeam Squad: Per Larsson
Ted Hermansson

Mattias Jönsson
Tobias Fredriksson
Andreas Andersson
Andreas Mårtensson
Björn Persson
Martin Hermansson
Christian Sandberg
Per Myhr
Christopher Björklund
Hometeam Sub: Martin Hermansson 6 (1)
Per Myhr 4
Mattias Jönsson 3
Andreas Andersson 2
Christopher Björklund 2
Tobias Fredriksson 2
Christian Sandberg
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Patrik Åswärd

Marius Vargalui
Erik Hagelin
Fredrik Koos
Mattias Lindkvist
Daniel Thysell
Rickard Roos
Bastian Andersson
Sebastian Geissler
Konrad Rasmussen
Milos Milosevic
Awayteam Sub: Marius Vargalui 7 (2)
Bastian Andersson 6
Daniel Thysell 3
Fredrik Koos 3
Rickard Roos 3
Konrad Rasmussen 2 (1)
Mattias Lindkvist 2
Milos Milosevic 2
Sebastian Geissler 2