Missar i massor av U-laget

På försäsongen är inte resultatet det viktigaste. Huvudsaken är att intentionerna finns där i spelet. Mot Lunds SK:s B-lag gjorde IFK Malmös U-lag en utmärkt första halvlek för att sedan falla tillbaka lite i andra och förlora med 0-1.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Vi gjorde en mycket bra första halvlek, där vi gick ut med ett ganska lågt försvarsspel och snabba omställningar. Detta bidrog till att vi fick ett klart övertag på Lunds SK och kunde skapa massor av målchanser.

Chanserna var nog runt 15 stycken om man ska se till hela matchen. Av dessa var drygt hälften lägen där spelarna kom ensamma med målvakten. Men dessvärre var vi inte tillräckligt kyliga och gick mållösa ifrån matchen.

I halvlek ändrade vi om lite på mittfältet. Istället för Carl Holm fick Ahmed Tamim ta hand om den defensiva rollen. På kanterna tog vi sedan in både Jeton Krasniqi (vänster) och Ymridin Gashi (höger).

Något som kanske inte var så lyckat, då vi blev betydligt mer sårbara bakåt. Men syftet med träningsmatcherna är inte att i första hand vinna, utan att se hur det gått med det som vi har jobbat med under veckan. Den här veckan var det försvar som stod på programmet.

Försvarsspelet fungerade också alldeles utmärkt i den första halvleken, för att sedan falla tillbaka. Ska vi då lyfta fram några individuella insatser att ge extra plus för, får det bli Rogelio Diaz och Ahmed Tamim, för ett otroligt bra arbete på mittfältet.

IFK Malmö – Lunds SK B 0-1 (0-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 4
Mål:
Varningar:

IFK MALMÖ (4-4-2)

Nezir Mehmeti

Tawfiq Shams
Juan-José Cruz Jarlhov
Hajriz Maloki
Azeem Razwan

Armend Kryeziu
Rogelio Diaz
Carl Holm
Ahmed Tamim

Nana Piesie
Mohammed Al-Heich

Avbytare

Henry Safi (Tawfiq Shams 35)
Jeton Krasniqi (Armend Kryeziu 46)
Ymridin Gashi (Carl Holm 46)
Freskim Rexha (Nana Piesie 55)