Thysell nästan matchhjälte i "di gule"

Det skall sägas först som sist. Önnereds HK är ett bra lag med mycket hjärta i sitt spel, och lördagens oavgjorda drama (25-25) för IFK Malmö var en stentuff fight där det gavs och togs med ett, åtminstone i de flesta fall, gott humör.

Normalt sett brukar jag inte ägna mig åt domarna i mina referat, men i detta fall, och eftersom vi inte förlorade (man vill ju inte framstå som en dålig förlorare), så gör jag ett litet undantag.

Detta gör jag beroende på att vi nog aldrig känt oss så förfördelade av ett domarpar som i denna match. För säkerhets skull spolade vi filmen på bussresan hem och kollade istället matchvideon, och denna stärkte oss i vår uppfattning om domarinsatsen.

Det blev 4-2 i straffar i Önneredsfavör, och det blev 1-5 i utvisningsstatistiken till vår nackdel. För en utomstående betraktare är det kanske i sig inga konstiga siffror, men nu är det inte så enkelt att det bara är att stirra på siffrorna.

Mellan lagen gick det nämligen inte att hitta några skillnader i tuffheten i respektive lags försvarsspel, och tillsammans med 0-6 i avblåsningar för felaktiga spärrar, samt liknande statistik avseende "stuermerfauls", stegfel etc, så kan man inte bara tiga och acceptera.

Domarna tillät inte någon av våra linjespelare, Geissler respektive Thysell, att spela något linjespel. Tröjdragningar och knuffar från Önneredsförsvaret "belönades" ideligen med att domarna hittade felaktiga spärrar och gav Önnered bollen.

Värst av allt var att när samma saker inträffade på motsatta planhalvan gjordes helt andra bedömningar. Droppen kom egentligen redan i den första halvleken när Önnereds Claes Engelbrektsson gav igen på Daniel Thysell med en klockren högerkrok.

Tack och lov träffade inte denna allvarligt, men domarna valde att blunda för förseelsen och lät Engelbrektsson vara kvar på banan. Thysell fick sin utvisning för ojust spel, medan säsongens klaraste röda kort missades av domherrarna Petersson och Andersson.

En poäng i sammanhanget kan man då notera eftersom Önnered i sitt programblad undrade varför det alltid var så mycket strul och bråk inom ishockeyn. Nu hade man en egen spelare, som nästan agerade, som om han vore vilken ishockeyspelare som helst.

Nåväl, ingen skugga över Önnered. Förutom den ovan relaterade situationen, som säger mer om domarna än om Önneredspelaren, så var detta en stentuff fight i ett högt tempo där ledningen ideligen växlade mellan lagen.

Resultatet då? Jo, 25-25 efter 12-12 i paus. Halv matchhjälte, på ett osannolikt sätt, blev linjespelaren Daniel Thysell, som förirrat sig ut utanför den streckade tremeterslinjen, och lyckats få in bollen.

Detta gjorde han med ett så kallat raggarskott (=underarmsskott upp i nättaket) från ungefär tio meter, och det med endast nio sekunder kvar på matchuret, så räddade han en poäng till IFK Malmö.

Det var faktiskt också nära att det blivit vinst eftersom Tomas Drivstedt räddade Önnereds sista avslut, och skickade iväg ett utkast mot ett övergivet Önneredsmål, men slutsignalen gick när bollen var i luften på väg mot Önneredsholken.

Konrad Rasmussen belönades av arrangören som bäste Malmöspelare. Men detta var i hård konkurrens med Ystadkollegan William Magnusson, suverän i första halvlek, och Tomas Drivstedt, som presterade en ny toppinsats, med en räddningsprocent på 46,67.

Slutligen kan jag inte låta bli att undra varför vi inte har visat detta spel, denna intensitet och spelglädje tidigare. Då hade vi spelat i en helt annan serie. Men nu måste vi slåss för att undvika det negativa kvalet, och för ögonblicket gör vi det bra.

Nästa match är hemma mot Kärra måndagen den 28 februari. Vinst där och jag känner mig trygg.

Hometeam: ÖNNEREDS HK
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 12-12
Scorefull: 25-25
Arena: ÖHK-Hallen
Crowd: 193
Referee: Håkan Andersson, Jönköping, Patrick Petersson, Jönköping
Goal: –
Homewarning: Mats Berntsson
Home sent of: –
Homempv: Johan Torén
Awaympv: Konrad Rasmussen
Hometeam Squad: Morgan Eriksson
Mikael Larsson

Johan Torén
Claes Engelbrektsson
Niklas Larsson
Mats Berntsson
Joakim Sydnäs
Nicholas Drakenhammar
Magnus Andreasson
Torbjörn Brunström
Tim Karlzén
Robert Carlsson
Magnus Hansson
Gustav Rydegård
Hometeam Sub: Niklas Larsson 5 (4)
Robert Carlsson 5
Johan Torén 4
Magnus Andreasson 4
Nicholas Drakenhammar 4
Magnus Hansson 2
Torbjörn Brunström
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Patrik Åswärd

Marius Vargalui
Fredrik Koos
Mattias Lindkvist
Daniel Thysell
Rickard Roos
Bastian Andersson
Andreas Agerborn
William Magnusson
Sebastian Geissler
Konrad Rasmussen
Milos Milosevic
Awayteam Sub: Konrad Rasmussen 5 (1)
William Magnusson 5
Bastian Andersson 4
Mattias Lindkvist 4
Marius Vargalui 3
Andreas Agerborn
Daniel Thysell
Fredrik Koos
Rickard Roos