IFK Malmö åker till Laröd

Snöovädret tvingade IFK Malmö att bryta förra helgens match mot division 3-laget Malmö Anadolu BI. Några sådana problem ser det dock inte ut att bli när "gulingarna" på söndagen åker iväg för att möta Helsingborgs IF:s B-lag på Laröds konstgräsplan.

Startelvan (4-4-2): Joakim Moberg – Karim El hage, Jörgen Svensson, Valon Muslijaj, Mahmod Khattab – Haris Xhemajli, Kenneth Gustavsson, Martin Abrahamsson, Daniel Jovanovic – Migjen Shaqiri, Valon Shkuliq. Avbytare: Azeem Razwan, Blerim Mullici, Fisnik Alaj, Zoran Jovanovic, Adnan Zukancic (målvakt).

Aktuellt: Försvararen Lirim Sali fick kliva av torsdagens pass med smärtor i ena höften. Han lär behöva vila en vecka och därmed är det också uteslutet med spel i söndagens match mot Helsingborgs IF.

Ali Jasim har haft problem med ljumskarna under en längre period. I samband med landslagslägret förra helgen kände han återigen av besvären och har sedan dess fått syssla med rehabiliteringsträning.

Blerim Mullici (sjuk) och Zoran Jovanovic (influensa) har inte heller de kunnat träna i full utsträckning under veckan. Därför kommer de båda att få börja på bänken mot HIF. Andremålvakten Abdul Semwanga-Nyende (sjuk) ersätts av Adnan Zukancic.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Ytterligare ett bra motstånd för oss i form av Helsingborgs IF. Även om det är ett allsvenskt B-lag som vi ska möta så är det alltid någon A-lagsaktuell med.

På grund av skador och sjukdomar har vi fått stuva om lite grann i laget, så det ska bli intressant att se hur de nya klarar av det. Överlag blir det en nyttig träningsmatch för oss där vi framförallt vill ha ett disciplinerat försvarsspel.