Inför Helsingborgs DFF – IFK Malmö

I morgon lördag är årets första träningsmatch ett faktum för IFK Malmö. För motståndet står Helsingborgs DFF, som förra året åkte ur en väldigt jämn division 2 Södra Götaland. Matchstart klockan 15:00 på Olympiafältet i Helsingborg.

Truppen: Annica Påhlsson, Malin Strömstedt – Camilla Bergström, Frida Ivehed, Hanna Svendsen, Malin Engelbrecht – Anna Arnesson, Ida Rahn Johansen, Johanna Gustavsson, Malin Kjell – Hanna Nilsson, Jenny Malmström, Malin Tufvesson, Sandra Möller, Theresé Lövqvist.

Aktuellt: Emma Skatka har haft problem med ett muskelfäste nere vid ena knävecket, men är förhoppningsvis tillbaka redan kommande vecka. Karin Caesar har problem med ryggen och vilar liksom Matilda Johansson som har ett uttänjt ledband i ena foten. Bodil Rochmann rehabiliteringstränar och väntas tillbaka i mars.

Christian Påhlsson, tränare i IFK Malmö: Vi har ännu inte börjat träna på vårt anfallsspel, men vi har ett försvarsspel som har sett väldigt bra ut på träningarna, och den här matchen kommer att ge en bra indikation på om det är lika bra som det har sett ut på träningarna.