Lång resa för IFK Malmö

När IFK Malmö och Nyköping Falster möttes i somras på Malmö IP var danskarna totalt överlägsna och vann också med 4-0. På lördagen gäller helt andra förutsättningar. Det är fortfarande försäsong och även en 15 mil lång resa för "di gule".

Startelvan (4-4-2): Joakim Moberg – Ali Jasim, Robert Kjellin, Jörgen Svensson, Mahmod Khattab – Haris Xhemajli, Kenneth Gustavsson, Martin Abrahamsson, Zoran Jovanovic – Valon Shkuliq, Fisnik Alaj. Avbytare: Blerim Mullici, Karim El hage, Migjen Shaqiri, Valon Muslijaj, Abdul Semwanga-Nyende (målvakt).

Aktuellt: Adnan Zukancic (målvakt), Azeem Razwan, Daniel Jovanovic (sjuk under veckan), Lirim Sali (ännu inte riktigt kurant i höften), samt Nana Piesie ska vara med i U-lagets match mot Lunds SK J.

Ali Jasim som stod över senast på grund av ljumskproblem är dock fit for fight igen. Ett helt nytt namn i truppen finns också i mittbacken Robert Kjellin, tidigare i Malmö FF, som närmast kommer från division 2-spel i Norge.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Vi vet att det kommer att bli ett snabbt och bra spelande Nyköping Falster, där vi kan förvänta oss i stort sett samma spel som när vi mötte BK Frem.

Vårt kollektiv måste fungera direkt för att vi ska kunna äta oss in i matchen. Det gäller också att prioritera försvarsspel redan till en början för att vi ska komma in i det hela på ett riktigt bra sätt.