Knapp förlust för IFK Malmö

Det blev förlust med 2-3 för IFK Malmö i årets första träningsmatch mot Helsingborgs DFF på Olympiafältet. Ett Helsingborg som förra året åkte ur division 2 Södra Götaland och i år spelar i division 3.

Christian Påhlsson, tränare i IFK Malmö:

Första halvlek slutade i underläge med 0-2, men vid ställningen 0-1, blev vi bestulna på en straff, där bollen tog på underarmen och HDFF-spelaren vann fördel på den nya bollbanan. Domaren stod maximalt två meter från händelsen.

Det ska dock tilläggas att domaren spelade upp sig betydligt i den andra halvleken, om vi undantar när en boll rann ut över deras kortlinje och de var sist på den, vilket naturligtvis ska vara hörna för oss.

Men deras målvakt sparkade in bollen och domaren lät spelet gå. Maximalt en 8-9 sekunder senare rasslade det till i vårt nät och 1-3 var ett faktum. Samtliga nyförvärv visade dock att det är i startelvan man hör hemma.

Allra mest imponerade Hanna Svendsen som mittback. En gigant i luftrummet som visade upp en härlig inställning i 90 minuter även om hon mattades något på slutet. Det ska dock påpekas att Hanna i vanliga fall är högerback, där hon är strået vassare.

Helsingborgs DFF – IFK Malmö 3-2 (2-0)

Arena: Olympiafältet
Mål: 2-1 (60) Jenny Malmström, 3-2 (90+1) Camilla Bergström
Varningar:

IFK MALMÖ (4-3-3)

Malin Strömstedt

Camilla Bergström
Hanna Svendsen
Malin Engelbrecht
Frida Ivehed

Johanna Gustavsson
Anna Arnesson
Ida Rahn Johansen

Jenny Malmström
Theresé Lövqvist
Malin Tufvesson

Avbytare

Hanna Nilsson (Johanna Gustavsson 46)
Malin Kjell (Anna Arnesson 57)
Sandra Möller (Malin Tufvesson 57)
Annica Påhlsson (målvakt)