IFK Malmö väntas spela enkelt

Två danska division 1-lag, ett lag från allsvenskan och ett från division 3. Där har ni träningsmotståndet så här långt för Supertvåanklubben IFK Malmö. På lördagen är det Påarps GIF, hemmahörandes i södra trean, som står på tur.

Startelvan (4-4-2): Joakim Moberg – Ali Jasim, Robert Kjellin, Jörgen Svensson, Karim El hage – Haris Xhemajli, Kenneth Gustavsson, Martin Abrahamsson, Migjen Shaqiri – Blerim Mullici, Daniel Jovanovic. Avbytare: Fisnik Alaj, Mahmod Khattab, Valon Muslijaj, Valon Shkuliq, Adnan Zukancic (målvakt).

Aktuellt: Försvararen Lirim Sali tvingades bryta redan efter tio minuter i förra helgens U-lagsmatch mot Lunds SK:s juniorlag. Något spel mot Påarp är heller inte aktuellt för Sali som har fortsatta problem med höften.

När det gäller Zoran Jovanovic är statusen exakt den samma. Jovanovic, som slog upp sin ljumskskada mot Nyköping Falster, har endast kunnat träna på egen hand i veckan. Däremot får lillebror Daniel chansen på topp tillsammans med Blerim Mullici.

Reservmålvakten Abdul Semwanga-Nyende är i behov av matchträning och skulle ha spelat 90 minuter med U-laget. En ond tå sätter dock stopp för de planerna. U-laget kan därmed endast räkna med förstärkning i form av Azeem Razwan och Nana Piesie.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Vi har mött riktigt bra motstånd i de två senaste matcherna och dessutom gjort bra ifrån oss. Nu ska det bli intressant att se hur vi uppträder när vi har förväntningarna på oss att vara bättre.

Det som vi är ute efter är att spela så enkelt som möjligt. Fotbollen som vi spelar ska allmänt vara enkel med få tillslag, annars kommer vi att falla in i deras tempo, något som vi bara måste undvika.